تقریبا همهی ما زانو درد را تجربه کردهایم. چه درد زانوی ما بخاطر ورم مفاصل بوده باشد، چه بخاطر پیچ خوردگی شدید پا، و چه بخاطر استفادهی بیش از اندازه از عضلات محافظ این مفصل آسیب پذیر، بهرحال زانوهای ما آسیب میبیند. در واقع، ورم مفصل زانو هم، مهمترین علت درد زانو میان افراد ۶۵ سال و بزرگتر است.
اما ما خبرهای خوبی داریم: بیشتر دردهای زانو قابل پیشگیری هستند. تحقیقات جدید منتشر شده در ژورنال پزشکی نیو انگلند میگوید که تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی، درست همانند جراحی، برای تسکین درد زانوی ناشی از ورم مفاصل مؤثر است. یاد گرفتن تمرینات تقویتی و کششی مخصوص برای عضلاتی که محافظ زانو هستند، سلامت این عضو مهم بدن ما را تضمین میکند.
برای کاهش و پیشگیری از درد زانو، توصیههای فیزیوتراپیست شانتال دانلی، عضو هیات علمی برنامهی دکتر فیزیوتراپی در دانشگاه Saint Maryو مربی با سابقهی پیلاتس در لس آنجلس، و سازندهی برنامهی ((تمرینات درمانی برای زانوهایی قدرتمند)) را عملی کنید تا نتیجهی شگرفش را به چشم ببینید.
بهترین روش های برطرف کردن درد زانو
تمرینات کششی برای عضلات محافظ
زانوها
وقتی عضلات تحتانی بدنمان نحیف شده یا بدلیل بی تحرکی در بیشتر ساعات روز دچار بی
تعادلی میشوند، عضلات ران و ماهیچههای همسترینگ، زیاد کار میکنند تا کم کاری
عضلات تحتانی را جبران کنند، و همین موضوع سبب وارد آمدن فشار دو چندان روی مفصل
زانو میشود.
با انجام حرکات کششی، احتمال اینکه این عضلات بگیرند یا تعادلشان را از دست بدهند را کاهش خواهید داد. پس این فرایند دو مرحلهای را بخاطر بسپارید: در عین اینکه عضلات ضعیف مانند ماهیچههای تحتانیتان را تقویت میکنید، عضلات محافظ مفاصل زانویتان را نیز با حرکات کششی تمرین دهید.
تقویت عضلات باسن
با توجه به تحقیقات، میدانیم که آسیبهای زانو از جمله پارگیهای رباطهای صلیبی
جلویی، زمانی رخ میدهند که عضلات بزرگ ران ضعیف باشند. مشخص شده که این نوع پارگیها
که احتمال وقوع ۸
برابری در ورزشکاران خانم دارند، به دیگر پارگیهای غضروفی میانجامد و بعدها سبب
آرتروز زانو میشوند.
بصورت عادی مجموعهی عضلات تحتانی، ضعیف هستند. زمانی که عضلهی اصلی باسن (ماهیچهی سرینی بزرگ) ضعیف باشد، سبب افتادگی لگن و استخوان بالای ران میشود. این عدم تعادل، هنگام راه رفتن، فشار رو به پایین دردناکی بر روی ران، زانو، و قوزک پا بوجود خواهد آورد. حرکات کششی، برای تقویت عضلات باسن موثرند. میتوانید چگونگی انجام درست حرکات کششی در هر دو حالت ایستاده و نیم خیز را در انبوه ویدئوهایی که در اینترنت وجود دارد بیاموزید.
متن کامل این مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
منبع: نوآورد – مجله تناسب اندام