نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نکاتی درباره تغذیه مادر در دوران شیردهی

تغذیه با شیر مادر موجب بهبود سطح ایمنی بدن شیرخوار در برابر ابتلا به انواع عفونت های حاد تنفسی، اسهال و نیز بازگشت وزن مادر به قبل از بارداری می شود.

حجم شیر مادر رابطه ی مستقیم با تکرر شیردهی دارد. تغذیه مکرر نوزاد با شیر مادر سبب می شود شیر بیشتری تولید شود. با شروع مصرف غذاهای کمکی و کاهش دفعات شیردهی، حجم شیر تولیدشده نیز کاهش می یابد و بالطبع نیاز افزایش یافته مادر به مواد مغذی نیز تعدیل می شود.

یکی از علل کاهش تولید شیر، خستگی مادر، خصوصاً در 4 تا 6 ماه اول شیردهی است. مادر شیرده را باید تشویق کرد تا در طول روز به اندازه کافی استراحت کند، حجم کارهای خود را کاهش دهد و از اطرافیان خود در کارها کمک بگیرد؛ به خصوص حمایت همسر در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار است.

تغذیه مادر و کودک در دوران شیردهی

دریافت کالری ناکافی سبب کاهش تولید شیر می شود
در هرم غذایی، سهم های توصیه شده در هر گروه از مواد غذایی در دوران شیردهی مشابه دوران بارداری می باشد
. نیاز مادر شیرده به کالری حدود 500 کیلوکالری روزانه بیش از دوران قبل از بارداری است. برای تأمین این مقدار کالری علاوه بر مواد مغذی (شامل انواع چربی ها و پروتئین که لازم است در این دوران مصرف شود) از چربی های ذخیره شده در بدن مادر در دوران بارداری نیز استفاده می شود. ذخایر چربی مادر که در طی بارداری ذخیره شده است، 100 تا 150 کیلوکالری از انرژی مورد نیاز برای تولید شیر را فراهم می کند.

نوشیدنی کافئین دار مصرف نکنید
مصرف نوشیدنی های کافئین دار اعم از چای غلیظ، قهوه، کوکاکولا و... باید کاهش یابد زیرا مصرف این مواد ممکن است سبب تحریک پذیری، بی اشتهایی و کم خوابی شیرخوار شود
. احتیاج به تذکر نیست که از نوشیدن الکل نیز باید خودداری کرد.

از دریافت ویتامین ها و مواد معدنی کافی اطمینان حاصل کنید
غذای مادر شیرده باید حاوی مقادیر کافی از 5 گروه غذایی اصلی باشد تا از دریافت ویتامین و املاح معدنی به میزان کافی اطمینان حاصل شود. مقدار ویتامین موجود در شیر مادر عمدتاً انعکاسی از مقدار ویتامین مصرفی مادر است. میزان ویتامین
D شیر مادر به میزان قرار گرفتن او در معرض نور مستقیم خورشید وابسته است.

وجود مواد معدنی نظیر کلسیم، آهن، روی، مس، فسفر و ید در تغذیه ی مادر شیرده ضروری است؛ با این حال برخی از مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن و روی، بدون توجه به دریافت غذا، می تواند از ذخایر بدن مادر به شیر وارد شوند؛ اما وجود برخی مواد معدنی همچون ید در شیر مادر ارتباط مستقیمی با تغذیه ی او دارد.

بنابراین تغذیه مناسب مادر شیرده جهت تأمین انواع مواد معدنی ضروری مخصوصاً کلسیم، آهن و ید برای سلامتی مادر و شیرخوار ضروری است. توصیه می شود مادران شیرده همچون دوران بارداری از منابع کلسیم و سایر مواد معدنی استفاده کنند.

همچنین مصرف نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم و رعایت شرایط نگهداری مناسب آن مهم است؛ یعنی با نگهداری نمک یددار در ظروف دربسته و دور از نور، ید موجود در نمک را حفظ کنند. همچنین توصیه می شود برای پایدار ماندن ید در غذاها، نمک در انتهای پخت به غذا اضافه شود.

لازم است مصرف قرص فروسولفات تا 3 ماه بعد از زایمان ادامه یابد.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد آوای سلامتی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.