نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

توصیه های طب سنتی درباره تغذیه و سبک زندگی در فصل زمستان

با توجه به فراگیر شدن سیستم‌های گرمایشی در خانه‌ها و خودرو‌ها، اغلب افراد شهرنشین تجربه واقعی از سرمای زمستان ندارند. با این حال نوع تغذیه ما می‌تواند در احساس بیشتر یا کمتر سرمای هوا موثر باشد.آیا باید در فصول سرد سال از مواد غذایی چرب و شیرین بیشتر استفاده شود؟ آیا تحمل‌پذیری برخی افراد در برابر سرما به میزان ذخایر چربی و وزن آنها مربوط می‌شود؟ آیا سرما سبب کاهش وزن و لاغری می‌شود؟ می‌توانیم عضلات‌مان را در مجاورت با سرما سفت و قوی کنیم؟

در این فصل بر اثر مجاورت بدن با سرما، سوخت و ساز بدن برای تامین گرما بیشتر می‌شود و قدرت هضم افزایش می‌یابد و فرد گرسنه می‌شود و اشتها بالا می‌رود و طبیعتا افراد سردمزاج به دلیل مغلوب شدن در برابر سرما بیشتر از افراد گرم مزاج به مصرف غذاها و نوشیدنی‌های گرم و پرکالری نیاز دارند که افرادخانه نشین و کم تحرک و کسانی که در مجاورت سرما نیستند به تغییر در برنامه غذایی خود نیاز ندارند.

تغذیه مناسب در فصل زمستان
برخی افراد بر این باورند که در زمستان برای تامین انرژی و تحمل سرما باید از غذاهای چرب و شیرین به میزان بیشتری استفاده کنند. این نوع غذاها علاوه بر افزایش وزن برای کبد مضرند و باعث بروز بیماری‌های انسداد کبد می‌شود و تنها کسانی به استفاده محدود از غذاهای پرچرب و شیرین مجاز هستند که به دلیل شغلشان تماس طولانی تری با سرما دارند، مثل کارگران ساختمانی و ورزشکارانی که در فضاهای باز ورزش می‌کنند
.

فصل زمستان فرصت خوبی برای استفاده از مغزهایی مثل بادام و پسته و گردو و میوه‌های خشکی مثل انجیر است. این ترکیبات علاوه بر خواص تغذیه‌ای سبب تقویت کبد و مغز و قوای بدن در مقابله با سموم مختلف همچون سموم ناشی از آلودگی هوا می‌شود، ضمن این که از میوه‌هایی همچون انار و شلغم نباید غافل شد و لازم است بدانید افراط در مصرف مرکبات می‌تواند باعث سوءهضم و عوارض ناشی از آن شود.

مصرف خرما و انواع خشکبار و مغزهای آجیلی در زمستان علاوه بر تامین بیشترین کالری و انرژی به دلیل فیبر بالایی که دارد می‌تواند از یبوست ناشی از کاهش فعالیت فیزیکی که در فصل زمستان اتفاق می‌افتد، پیشگیری کند.

رابطه میزان چربی بدن با توانایی تحمل سرما
حساسیت به سرما در مجموع به عوامل مختلف محیطی و فردی ازجمله مزاج، میزان بافت چربی بدن، نوع تغذیه، نژاد و نوع فعالیت بدنی بستگی دارد و در نتیجه میزان ذخایر چربی بدن به تنهایی نمی‌تواند تعیین‌کننده میزان مقاومت یا حساسیت بدن به سرما باشد.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد قدس آنلاین

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.