نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

خوردن غذاهای چرب، سبب چربی سوزی و کاهش وزن می شود

ممکن است جالب بنظر نیاید، اما اضافه کردن بعضی از چربی‌ها به رژیم غذایی شما، شاید کلید لاغر شدنتان باشد. برای مدت‌های طولانی، ما فکر می‌کردیم که آووکادو جز برای تهیه‌ی برخی از غذاها و همبرگرهای با کیفیت، هیچوقت فایده‌ی دیگری ندارد. اما این ماده‌ی غذایی کوچک که شبیه نارنجک دستی است، در تمام دوران‌ها اثرات قابل توجهی روی رژیم‌های غذایی داشته است.

دیدگاه خود را نسبت به چربی ها تصحیح نمایید
چربی، چیزی نیست که لازم باشد از آن بپرهیزید. اولا، برای رشد و نمو طبیعی ضروری است. همچنین، چربی انرژی فراهم می‌کند، از اندام‌ها محافظت می‌کند، غشای سلولی را حفظ می‌کند و به بدن کمک می‌کند تا مواد مغذی را جذب و هضم کند و بهتر از همه، چربی به بدن کمک می‌کند که چربی بسوزاند. حدود یک سوم از کالری هر برنامه‌ی غذایی کاهش وزن، از چربی‌های رژیم غذایی تامین شود
.

تمام غذاهای چرب یکسان نیستند. غذاهایی که شما انتخاب می‌کنید می‌تواند تفاوت بین یک بدن سالم و یک بدن چاق و بیمار باشد. در حالیکه یک رژیم غذایی شامل مواد چرب مانند پیتزا، سیب زمینی سرخ کرده و همبرگر می‌تواند باعث افزایش وزن و کاهش سلامتی شود، جامعه در حال فهمیدن این موضوع است که ارزش تغذیه‌ای این مواد غذایی (نه چربی اشباع شده‌شان) مقصر اصلی می‌باشد.

تحقیقاتی که در ۵۰ سال قبل انجام شدند، نشان داده که اسیدهای چرب اشباع، نوعی از چربی هستند که با هیدروژن اشباع شده‌اند و معمولا در دمای اتاق، جامدند، و سطح کلسترول بد (LDL) را بالا می‌برند. اما ارزیابی مجدد این تحقیق نشان داده است که آنها سطح چربی خوب (HDL) را به همان اندازه و شاید هم بیشتر، بالا می‌برند و از بدن در برابر سطح کلسترول ناسالم و بیماری‌های قلبی محافظت می‌کنند.

بجای اینکه تک تک مواد رژیم غذایی را مقصر بدانیم، باید نگاهی بیندازیم به ارزش کلی و کیفیت غذا و اینکه چه چیز مفیدی می‌خوریم که بتواند به سیستم ایمنی بدن ما و سالم ماندن سلول‌ها کمک کند. اکثر چربی‌هایی که شما می‌خورید (مخصوصا اگر می‌خواهید وزن کم کنید) باید از منابع غیر اشباع باشد، هم چربی تک غیر اشباع و هم چربی چند غیر اشباع.

غذاهای مفید برای شما (مانند ماهی‌ها، دانه‌ها، آجیل، سبزیجات برگ دار، روغن زیتون، و البته آووکادو) دارای مقدار زیادی از مواد مغذی هستند. چربی‌های غیر اشباع علاوه بر از بین بردن کلسترول LDL از سرخرگ‌ها و سالم کردن قلب، می‌توانند به شما کمک کنند که تا حد زیادی چربی بسوزانید (بدون اینکه کالری را کاهش دهید).

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۹ در مجله‌ی انگلیسی تغذیه انجام شد، نشان داد که شرکت کنندگانی که بیشترین مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع را مصرف کرده‌اند، در مقایسه با کسانی که حداقل چربی را استفاده کرده‌اند، دارای شاخص توده‌ی بدنی پایین‌تر و چربی کمتری در ناحیه‌ی شکم هستند. چون افرادی که چربی غیر اشباع مصرف کردند، مواد غذایی با کیفیت خوردند.

عوارض پیروی از رژیم های غذایی بدون چربی
در زمان‌های نه چندان دور، رژیم غذایی کم چرب یا بدون چربی، دنیای مواد غذایی را به شدت تحت تاثیر قرار داده بود. تولید کنندگان همه چیز را بدون چربی یا کم چرب به بازار عرضه می‌کردند و مصرف کنندگان با خوردن آنها به تولید کنندگان پاسخ مثبت می‌دادند. آنها سالم‌اند، درست است؟ خیر، اشتباه است.

رژیم‌های غذایی کم چربی و بدون چربی، علاوه بر آنکه بدن ما را از بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز محروم می‌کند، نرخ چاقی را نیز افزایش می‌دهد. بنظر می‌رسد که چربی، برای غذاهایی که ما دوست داریم، یک جزء بزرگ را فراهم می‌کند: طعم. وقتی که تولید کنندگان، چربی را از غذاهایشان حذف کردند، مجبور شدند که برای افزایش عطر و طعم، غذاها را پر از شکر و نمک کنند که عاری از مواد مغذی اند.

بعنوان مثال، دومین ماده‌ی رایج در سس سالاد بدون چربی، شربت ذرت با فروکتوز بالا است که در هر وعده مصرف، ۷ گرم قند دارد. یا مثلاً فقط ۲۸ گرم از غذاهای حاوی سس، دارای ۳۵۰ میلی‌گرم سدیم هستند. که ۱۵ درصد از مقدار روزانه‌ی توصیه شده را تشکیل می‌دهد. و چه کسی است که فقط یک وعده از آن مصرف کند؟

پس از اضافه شدن چربی به رژیم غذایی، حذف و اضافه لازم است

اسیدهای چرب غیر اشباع
اسیدهای چرب تک غیر اشباع و اسید های چرب چند غیر اشباع برای سلامتی ضروری هستند. اسیدهای چرب تک غیر اشباع در روغن های گیاهی، آجیل ، دانه ها، زیتون و آووکادو یافت می شوند، در حالیکه اسید های چرب چند غیر اشباع در روغن های گیاهی، ماهی ها وغذاهای دریایی هستند. اسید های چرب امگا ۳ و امگا ۶ دو نوع از اسید های چرب چند غیر اشباع هستند که فقط می توانند از طریق رژیم غذایی بدست بیایند و اسیدهای چرب ضروری نامیده می شوند. رژیم غذایی خودتان را بر این اساس تنظیم کنید.

اسیدهای چرب اشباع شده
در درجه اول در مواد غذایی از منابع حیوانی مانند گوشت و محصولات لبنی مانند کره و پنیر یافت می شوند و معمولا در دمای اتاق جامد هستند. بعضی از روغن های گیاهی مانند نارگیل، هسته خرما و روغن خرما نیز حاوی چربی های اشباع شده هستند. بعنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، مقدار محدودی از آنها را بخورید و همیشه سعی کنید که از منابع سالم تر استفاده کنید. بعنوان مثال،گوشت گاوی که با علف تغذیه شده بهتر از ذرت بوداده در روغن است.

اسیدهای چرب ترانس
مانند روغن های نباتی شیمیایی فراوری شده.آنها در دمای اتاق نیمه جامد هستند و در برخی از مارگارین ها،غذاهای سرخ شده و غذاهای فراوری شده برای بهتر کردن طعم، بافت و افزایش ماندگاری استفاده می شوند.به آنها ((نسبتا هیدروژنه)) نیز می گویند و باید مانند طاعون ازآنها پرهیز کرد.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد مجله تناسب اندام

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.