نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

درمان طبیعی سرفه با گیاهان دارویی

یکی از مشکلات رایجی که در فصل سرما پیر و جوان را گرفتار می‌کند، سرماخوردگی و به دنبال آن سرفه کردن است. سرفه‌های خشکی که در زمستان شایع هستند به دلیل ترشحاتی که از سر وارد حلق می‌شوند به وجود می‌آیند. سرفه یا سعال را در طب سنتی به یک سری عواملی که در ناحیه سر ایجاد می‌شود نسبت می‌دهند؛ درواقع ترشحاتی که از ناحیه سر وارد گلو شده و منجر به سرفه‌هایی خشک می‌شود.

یک دسته از سرفه‌ها منشا ریوی و دسته دیگر منشا معده دارند. اگر شما هم سر تا سر زمستان را سرفه‌های خشک می‌کنید و سرفه امان‌تان را بریده، دکتر علیرضا عباسیان توصیه‌های جالبی برای شما دارد. او می‌گوید در طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که برخی غذاها موجب تقویت ناحیه سر و سینوس‌ها می‌شوند؛ در مقابل غذاهای دیگری هم هستند که موجب تضعیف ناحیه سر و سینوس می‌شوند مثل خربزه، سیر، پیاز، ترب، تربچه و توت‌فرنگی که در عرف به آلرژی‌زا بودن معروف‌ هستند اما در طب سنتی جزء ترکیباتی به حساب می‌آیند که منجر به تضعیف ناحیه سر می‌شوند.

تفاوت های سرفه خشک و تر
در سرفه خشک فرد معمولا خلط ندارد و اگر هم داشته باشد میزان آن بسیار کم است. خلط در سرفه خشک رقیق، شفاف و بی‌رنگ است اما رنگ خلط سرفه‌ تر تقریبا زرد است و گاهی رگه‌هایی به رنگ خون دارد. در مقابل سرفه‌های مرطوب در بچه‌های کم‌سن‌و‌سال شایع‌تر است. بذاق دهان در این نوع سرفه بسیار غلیظ و چسبناک بوده و به رنگ سفید یا سبز است.

آب بینی در سرفه خشک آبی رقیق است و بینی فرد در این دوران قرمز و پوسته‌پوسته می‌شود. در رابطه با سرفه ‌تر هم آبریزش بینی چسبناک است که به رنگ سفید یا سبز است و اطراف بینی را نمی‌سوزاند. سرفه‌های خشک حادتر است و یک دفعه میزان آن شدید می‌شود و بعد از چند روز تک‌سرفه‌های آن باقی می‌ماند.

درمان سرفه با گیاهان دارویی

سیاه‌دانه تا قبل از شروع سرفه
سیاه‌دانه بهتر است قبل از شیوع سرفه مصرف شود؛ مثلا فردی که می‌داند سابقه سرفه‌های خشک در زمستان را دارد، باید قبل از شروع سرفه مصرف سیاه‌دانه را شروع کند؛ بنابراین در شرایط حاد که بیماری شروع شده مصرف آن توصیه نمی‌شود. دمکرده بادرنجبویه هم مناسب است. برای خوردن سیاه‌دانه، آب جوش به آن اضافه کنید تا لعاب دهد.

بخار گشنیر استنشاق کنید
یکی از بهترین درمان‌ها مصرف تخم گشنیز است. به این شکل که یک تا دو قاشق تخم گشنیز را بکوبید و در آبی که در حال جوشیدن است بریزید سپس بخار آن را استنشاق کنید. تخم گشنیز علاوه‌بر اینکه خوراکی است و در انواع ترشی‌ها از آن استفاده می‌کنند، ترکیبی بسیار قوی دارد و به‌راحتی فشار خون را پایین می‌آورد؛ به‌خصوص در خانم‌های باردار نباید از نصف قاشق مرباخوری و درنهایت یک قاشق در روز بیشتر مصرف شود.

چهار تخم از بهترین ترکیبات لعاب‌دار
اگر سرفه خیلی خشک باشد، برای رفع آن مصرف ترکیبات لعاب‌دار تسکین‌دهنده است. به‌عنوان مثال صمغ عربی، به‌دانه، تخم مرو یا گل ختمی به‌خصوص از نوع سفید آن برای رفع سرفه بسیار مناسب است. تمام این موارد لعاب بسیار خوبی دارند و گلو را نرم می‌کنند. افرادی که در فصل زمستان سرفه خشک می‌کنند باید این چهار تخم را در آب جوش بریزند و روی شعله کم یا سماور بگذارند تا لعاب بیندازد.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد برترین ها

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.