انتخاب صحیح غذاها نقش مهمی در اداره، درمان و بهبود بیماری های قلبی دارد. اولین نکته در تنظیم رژیم غذایی بیماران قلبی، تأمین حداکثر استراحت برای قلب از طریق کاهش وزن در افراد چاق و پیشگیری از بیماری می باشد.
تغییرات در رژیم غذایی، اگر پیگیری شود، می تواند خطر بیشتر بیماری های قلبی را کاهش دهد. اگر چه پیروی از این تغییرات، نیازمند حمایت فیزیکی، خانوادگی و اجتماعی است تا به عادات غذایی دائمی، تبدیل شود.
تغذیه در بیماری های قلبی
رژیم درمانی در آریتمی
ماهی های چرب مانند ساردین، سالمون، تن ماهی ماکرو و غیره سه تا چهار بار در هفته
مصرف شود. (اگر در آب نمک یا روغن کنسرو نشده باشند.) این مواد غذایی از لحاظ
منیزیم، پتاسیم، منگنز و کوآنزیم Q10 غنی هستند. باید از مصرف نوشیدنی های
حاوی کافئین زیاد، الکل و سیگار پرهیز شود.
رژیم درمانی در بیماری کرونر
کاهش چربی دریافتی به کمتر از 30% انرژی مصرفی، مصرف
غلات کامل، میوه جات، سبزیجات و غذاهای غنی از کربوهیدرات پیچیده.
مواد غذایی غیرمجاز در این بیماری: مغز، جگر، دل، زبان، کله پاچه، قسمت های چرب انواع گوشت قرمز، گوشت دنده، گوشت چرخ کرده پرچرب، سوسیس، کالباس، ماهی کنسرو شده در روغن، گوشت غاز و مرغابی، خاویار، شیر و ماست پرچربی (بیش از 2%)، پنیر محلی (تهیه شده از شیر 4% چربی)، پنیر خامه ای، پنیرهای چرب، بستنی، زرده تخم مرغ، سس های حاوی زرده تخم مرغ و کرم دار، روغن های حاوی چربی اشباع شده، کره، دنبه، روغن حیوانی، روغن نارگیل، مارگارین، بیسکوئیت، شیرینی جات خامه دار، دونات، شکلات، چیپس و غذاهای سرخ کرده.
رژیم درمانی در نارسایی احتقانی قلب (CHF)
محدودیت مصرف سدیم: در اکثر موارد مصرف 2 گرم سدیم در روز توصیه می شود. اما
بیماران مبتلا به درجات متوسط تا شدید نارسایی احتقانی قلب، به محدودیت بیشتری
نیاز دارند: در مرحله ی اول محدودیت شدید سدیم به میزان ٥٠٠ میلی گرم در روز و با
بهبود ادم به ١ گرم در روز و با توجه به روند بهبودی به ٣ گرم در روز می رسد.
محدودیت شدید سدیم برای تمام بیماران CHF ضروری نیست و در اکثر موارد رژیم ها مصرف ٤ تا ٦ گرم در روز سدیم می تواند رضایت بخش باشد.
رژیم غذایی در این مورد باید قابل هضم و شامل وعده های کوچک باشد و کربوهیدرات باید قسمت اعظم رژیم را تشکیل دهد و پروتئین به حداقل رسانده شود همچنین چربی دریافتی باید کم باشد. چربی های اشباع، چربی های هیدروژنه، غذاهای غنی از کلسترول و غذاهای سرخ کرده باید پرهیز شود. به منظور بهبود طعم غذا باید از سبزیجات معطر و ادویه جات ملایم استفاده شود.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
منبع: نوآورد – آوای سلامتی