نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

روش های افزایش هوش هیجانی – ۱۶ روش افزایش هوش هیجانی (EQ)

نکته مهم و شایان توجه در مورد دو نوع هوش ذهنی و هیجانی آن است که هوش ذهنی عمدتا ارثی است؛ یعنی دامنه و طیف آن را وراثت تعیین می کنند و محیط این دامنه طبق تمام نظریه های موجود در این رابطه تا اواخر نوجوانی نیز شکوفا می شود و بعد از آن ما فقط شاهد افزایش تجربه خواهیم بود، نه افزایش هوش. در حالی که هوش هیجانی عمدتا اکتسابی است و از طریق آموزش و در هر سنی قابل افزایش است. به همین دلیل در چند دهه اخیر توجه ویژه ای به آن شده و کتب و مقالات بسیار زیادی در مورد آن نوشته شده است.

مهم ترین روش های افزایش هوش هیجانی

عدم قضاوت در مورد احساسات خود
سعی نکنید احساسات خود را پیش از اینکه به آنها فکر کنید، از بین ببرید. هیجانات سالم اغلب به صورت موجی می آیند و می روند، ابتدا شروع می شوند، افزایش پیدا می کنند، به اوج می رسند و سپس به صورت طبیعی ناپدید می شوند.

ایجاد تونایی برقراری ارتباط میان احساسات مشابه
ببینید می توانید بین احساسات کنونی خود و مواقع دیگری که چنین احساسی را تجربه کرده اید، ارتباط برقرار کنید؟ وقتی احساسات مبهمی در شما ایجاد می شود، از خود بپرسید: ((پیش از این چه زمانی چنین احساسی داشتم؟)) با این کار به خود کمک می کنید که بفهمید احساس کنونی شما بازتاب وضعیت حاضر بوده یا مربوط به زمان دیگری در گذشته است.

توجه به احساسات و هیجانات
احساس آشفتگی معده در راه رسیدن به محل کار، سرنخی است از اینکه شغل شما منشأ استرس برای شما است. تپش یا تندی ضربان قلب هنگامی که کاری را می خواهید انجام دهید، نشان می دهد آن کار چقدر برایتان اهمیت دارد. گوش دادن به این احساس ها و هیجانات پشت آن که به شما سیگنال می فرستند، به شما اجازه می دهد با قدرت استدلال خود آنها را پردازش کنید.

احساسات خود را از دیگران بپرسید
اگر نمی دانید چه احساسی دارید از کس دیگری بپرسید؛ مردم به ندرت می دانند که دیگران می توانند احساسات آنها را قضاوت کنند. از کسی که شما را می شناسد و به او اعتماد دارید بپرسید از نظر او چطور دیده می شوید. ممکن است جواب شگفت آور و روشنگری بشنوید
.

احساسات خود را درجه بندی کنید
احساس کلی خود را در مقیاس صفر تا 100 درجه بندی کنید و هر روز نمره ای که به احساس خود می دهید را ثبت کنید. اگر احساسات شما در یک روز پدید است، یکی دو دقیقه درباره هر چیزی که به نظرتان با این احساس ارتباط دارد، فکر کنید.

افکار و احساسات خویش را مکتوب نمایید
تحقیقات نشان داده است که نوشتن افکار و احساسات می تواند کمک شایانی به شما بکند. یک تمرین ساده مانند این تنها چند ساعت در هفته زمان می برد.

تشخیص زمان پایان دادن به تفکر درباره موضوعات مختلف
زمانی باید فکر کردن به درون را تمام کنید و باید یاد بگیرید کی وقت آن است که تمرکز خود را به بیرون معطوف کنید. مطالعات نشان داده اند که تشویق افراد به رها نکردن احساسات منفی می تواند این احساسات را تشدید کند. هوش هیجانی تنها توانایی فکر کردن به احساسات نیست بلکه زندگی در حال حاضر و دنیای پیرامون نیز هست.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد مجله موفقیت

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.