نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

روش های مقابله با افزایش وزن پس از ترک سیگار

هنگامی که سیگار می کشید، ضربان قلب شما بالا می رود و خود را در معرض 4000 نوع مواد شیمیایی در دود سیگار قرار می دهید که درحدود 40 نوع از آن ها باعث سرطان می گردند. مردان سیگاری نسبت به زنان بیشتر دچار سرطان ریه می گردند.

سیگاری ها، بیشتر در معرض بیماری های قلبی، سکته، برونشیت مزمن، آمفیزم و بیماری های ریوی می باشند. همچنین سیگاری ها نه تنها به سلامتی خود ضربه می زنند، بلکه سلامت اطرافیانشان را که سیگاری نیستند نیز به خطر می اندازند.

شناخته شده ترین فواید ترک سیگار

·         در مدت 12 ساعت بعد از آخرین سیگار، بدن شما شروع به التیام اثرات مخرب نیکوتین می کند.

·         قلب و ریه، تخریبات حاصله از نیکوتین را اصلاح می کنند.

·         پس از ترک سیگار  تنفس راحت تر می شود و سرفه از بین می رود.

·         پس از ترک سیگار خطر بیماری و مرگ و میر در اثر بیماری قلبی، برونشیت، سرطان ریه و انواع دیگر سرطان ها بسیار کم می شود.

·         به تمیزی هوا کمک می کند و موجب کاهش خطر بیماری می شود.

·         در هفته ی اول ترک سیگار ، وزن بدن به دلیل احتباس آب، حدود 1 تا 2 کیلوگرم افزایش می یابد.

پس از ترک سیگار احتمال افزایش وزن وجود دارد
افزایش وزن بعد از ترک سیگار یکی از نگرانی های افراد سیگاری است. حدود 80 درصد از سیگاری ها، بعد از ترک سیگار افزایش وزن می یابند. به طور معمول، زنان در طول 1 سال بین 3 تا 5/5 کیلوگرم افزایش وزن می یابند. مردان نسبت به زنان، کمتر وزنشان زیاد می شود. غالبا چاقی در زنان سیگاری (مانند چاقی در مردان) از نوع سیبی شکل می باشد. در این زنان چربی های بدن دور کمر جمع می شوند. در حالی که وقتی سیگار را ترک می کنند، چربی جمع شده در کمر، به یک اندازه در تمام بدن پخش می شود.

نیکوتین باعث افزایش سوخت و ساز (متابولیسم) بدن می شود. وقتی سیگار کشیدن را ترک می کنید، متابولیسم بدنتان کم می شود و مطابق مقدار معمولی می گردد. این به معنی این است که کالری کمتری را می سوزانید. همچنین، مزه و طعم غذاها را بهتر احساس می کنید. بعضی از افراد به سمت میان وعده های پُرکالری می روند. همه این ها باعث بیش خواری می شود.

به خاطر سیگار نکشیدن، قند خون فرد پایین می آید و احتیاج به خوردن میان وعده پیدا می کند. سیگاری هایی که عادت به کشیدن سیگار بعد از هر وعده غذایی دارند، به خاطر ترک کردن سیگار، مدت ها در سر سفره می نشینند و غذا می خورند.
سیگار کشیدن باعث سوزاندن 200 کالری می شود. اما وقتی شما سیگار را ترک می کنید، این مقدار کالری را نمی توانید بسوزانید، زیرا که متابولیسم بدن کم می شود.

همه افراد به خاطر ترک سیگار چاق نمی شوند. به طور معمول افراد درحدود 4 تا 5 کیلو اضافه وزن می یابند. اما این نکته را فراموش نکنید که سیگار کشیدن بسیار خطرناک تر از افزایش وزن بعد از ترک آن می باشد. ولی باید مراقب باشید که وزنتان نیز خیلی زیاد نشود.

علل عمده افزایش وزن پس از ترک سیگار

فقدان نیکوتین
هنگامی که نیکوتین موجود در دود سیگار از بدن خارج شود، افزایش وزن ناگهانی رخ می دهد. نیکوتین، وزن بدن را پایین می آورد. علاوه بر آن، نیکوتین بر آزاد سازی هورمون انسولین اثر می گذارد. انسولین، مقدار گلوکز یا قند خون را کنترل می کند. نبود نیکوتین در بدن باعث گرسنگی در شخص می شود.

بیش از حد خوردن
افرادی که دائما در دهانشان سیگار بوده، حال که سیگار را ترک کرده اند، می خواهند این کمبود را جبران نمایند. در نتیجه غذا برای آن ها، آرامش بخش می باشد. علاوه بر این، سیگاری ها غالبا یک وعده غذا هم نمی خورند؛ مثلا به جای خوردن صبحانه، 1 فنجان قهوه یا چای و چند نخ سیگار می کشند. در حالی که سیگاری های در حال ترک، هر سه وعده غذا را می خورند و از هیچ کدام صرف نظر نمی کنند.

روش های پیشگیری از افزایش وزن ناشی از ترک سیگار
برای جلوگیری از اضافه وزن، باید فعالیت بدنی خود را بیشتر کنید و عادات صحیح غذایی داشته باشید. فعالیت بدنی به کنترل وزن و افزایش مقدار کالریی که می سوزد، کمک می کند. پس بهتر است قبل از ترک سیگار، بدن خود را به این عوامل عادت دهید تا در زمان ترک سیگار برایتان مشکل ساز نشود.

افرادی که ترک سیگار را شروع کرده اند، برای این که بعد از غذا سیگار نکشند و در عین حال وزن خود را کنترل کنند، می توانند از روش های زیر استفاده کنند:

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد - تبیان

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.