نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

کاهش قند خون و کنترل دیابت با استفاده از گیاهان دارویی

مواد غذایی ای وجود دارند که در بهبود علائم و عوارض ناشی از بیماری دیابت می توانند مفید و مؤثر واقع شوند که به آن ها عنوان غذاهای شفابخش را داده اند. که این غذاها عبارتند از:

·         جوی دو سر، پیاز، کنگر و حبوبات که قابلیت پائین آوردن گلوکز خون را دارند.

·         جوانه ی گندم، موز نارس، بوقلمون، ماهی، فلفل قرمز و سبزی های برگ دار مثل کلم، گل کلم و گردو که همگی منابع خوبی از ویتامین B6 هستند، به کنترل قند خون کمک می کنند.

·         گوشت بدون چربی، حبوبات، غلات کامل (سبوس دار)، دانه های کدو تنبل و دانه های روغنی از نظر عناصر کروم و روی غنی هستند که دیابتی ها از نظر این دو ماده ی معدنی عموماً کمبود دارند.

·         انواع توت در کنترل عوارض چشمی دیابت مؤثر می باشد.

·         جوانه ی گندم، تخم آفتاب گردان، روغن دانه ی به و بادام (همگی مقدار بالایی ویتامین E دارند) به بهبود گردش خون و نوروپاتی بیماران دیابتی (مشکلات اعصاب حسی- حرکتی) کمک می کنند.

·         آب گزنه، از زمان روم باستان برای تحریک گردش خون استفاده شده و گیاه قاصدک نیز به عنوان تحریک کننده ی کبد شناخته شده است.

·         سیب به همراه پوست به دلیل وجود پکتین نقش عمده ای در کاهش قند خون دارد.

·         مصرف انواع ماهی به خصوص سالمون، ساردین و خال مخالی در بیماران دیابتی بسیار مفید است.

·         در افراد دیابتی احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و آب مروارید بسیار بالا است. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که تا حدودی از بروز این مشکلات در فرد دیابتی پیشگیری می نمایند. آنتی اکسیدان ها به طور فعال رادیکال های آزاد (مولکول هایی که به بافت بدن آسیب می رسانند) را از بدن بر می دارند و به علاوه اکسیداسیون چربی را مهار و از بروز آترواسکلروز (تصلب شرایین) جلوگیری می کنند.

این آنتی اکسیدان ها به وفور در سبزی ها و میوه ها وجود دارند. ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم و بتاکاروتن از جمله آنتی اکسیدان های مهم و ضروری هستند. سبزی های سبز تیره و انبه: منبع عمده ی بتاکاروتن؛ روغن های گیاهی: منبع خوب ویتامین E؛ لیمو، پرتقال و به طور کلی مرکبات، کیوی، توت فرنگی و فلفل سبز: منبع خوب ویتامین C؛ و شیر، گوشت و انواع ماهی: منبع غنی از سلنیوم هستند.

گیاهان دارویی کاهش دهنده قند خون
از زمان قدیم، گیاهان متفاوتی برای درمان این بیماری به کار برده می شد که از نظر علمی نیز تأثیر آن ها ثابت شده است. داروهای گیاهی می توانند در کاهش قند خون نقش مهمی را ایفا نمایند که در زیر به گیاهانی که در بیماری دیابت می تواند مؤثر باشد، اشاره شده است.

شنبلیله
شنبلیله یکی از پرمصرف ترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت به حساب می آید. شنبلیله با کاهش سرعت جذب گلوکز در دستگاه گوارش موجب افزایش توانایی بدن در کنترل نمودن قند خون می گردد. تنها کافی است که دانه های شنبلیله را یک شب کامل در یک لیوان آب خیس کنید و روز بعد آب آن را بخورید و دانه ها را بجوید.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.

منبع: نوآورد آوای سلامتی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.