نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

مهم ترین علائم بروز اختلالات هورمونی در زنان

احساس می‌کنید نفخ کرده‌اید؟ زودرنج شده‌اید یا حالتان مثل همیشه نیست؟ ممکن است مقصر اختلالات هومونی باشد. هورمون‌ها پیام‌رسان‌های شیمیایی هستند که بر عملکرد سلول‌ها و اعضای بدن شما تاثیر می‌گذارند. طبیعی است که سطح هورمون‌های بدنتان هرازگاهی تغییر کند، مثلاً در زمان عادت‌ ماهیانه یا دوران بارداری یا یائسگی. اما مصرف بعضی داروها یا بعضی مشکلات جسمی هم می‌تواند دلیل آن باشد.

علائم و نشانه‌های بروز اختلالات هورمونی در زنان

عادت ماهیانه نامنظم
عادت ماهیانه در بیشتر خانم‌ها هر ۲۱ تا ۳۵ روز اتفاق می‌افتد. اگر عادت‌ماهیانه شما در فواصل مشخصی هر ماه اتفاق نمی‌افتد، یا بعضی ماه‌ها پریود نمی‌شوید، ممکن است به این معنی باشد که سطح بعضی از هورمون‌ها (استروژن و پروژسترون) در بدنتان بیش از اندازه بالا یا پایین است. اگر بین ۴۰ تا اواسط دهه پنجاه سالگی هستید، دلیل آن می‌تواند دوران پیش از یائسگی باشد. اما نامنظم بودن عادت ماهیانه می‌تواند علامت مشکلات جسمی مثل سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) باشد. با پزشکتان مشورت کنید.

اختلالات خواب
اگر نمی‌توانید به اندازه کافی بخوابید یا خواب باکیفیتی ندارید، ممکن است مقصر هورمون‌هایتان باشند. پروژسترون، هورمونی که توسط تخمدان‌ها تولید می‌شود، به خوابیدنتان کمک می‌کند. اگر سطح این هورمون پایین‌تر از حد عادی باشد، به خواب رفتن برایتان سخت خواهد شد. پایین بودن استروژن هم موجب گرگرفتگی و عرق کردن در شب می‌شود که هر دو اینها استراحت را برایتان دشوار می‌کند.

جوش و آکنه دائمی
جوش زدن هرازگاهی قبل یا حین عادت‌ ماهیانه‌تان اشکالی ندارد اما جوش‌ها و آکنه‌هایی که از بین نمی‌روند می‌توانند نشانه اختلالات هورمونی باشند. بالا بودن آندروژن (هورمون مردانه‌ای که آقایان و خانم‌ها هر دو دارند) باعث کار کردن بیش از اندازه غدد چربی می‌شوند. آندروژن بر سلول‌های پوست داخل و دور فولیکول‌های موی شما هم اثر می‌گذارد که هر دو اینها منافذ پوست را بسته و باعث ایجاد آکنه می‌شود.

وجود مشکل در تمرکز و حافظه
محققان مطمئن نیستند که هورمون‌ها دقیقاً چطور بر مغز شما اثر می‌گذارند. چیزی که می‌دانند این است که تغییر در استروژن و پروژسترون باعث کند شدن حافظه‌تان شده و موجب می‌شوند برای به یاد آوردن چیزها دچار مشکل شوید. بعضی متخصصین تصور می‌کنند که استروژن ممکن است بر موادشیمیایی مغز که انتقال‌دهنده‌های عصبی نامیده می‌شوند اثر بگذارد. مشکل در تمرکز و حافظه از جمله مشکلات رایج در دوران پیش از یائسگی است. اما می‌تواند نشانه سایر مشکلات هورمونی مثل بیماری تیروئید هم باشد.

مشکلات گوارشی و اختلال در هضم مواد غذایی
دستگاه گوارش شما منطبق با سلول‌های کوچکی که گیرنده نامیده می‌شوند و به استروژن و پروژسترون واکنش می‌دهند کار می‌کند. وقتی این هورمون‌ها بالاتر یا پایین‌تر از سطح عادی باشد، ممکن است اختلالاتی در هضم غذاهایتان پیش آید. به همین دلیل است که قبل یا حین عادت ماهیانه دچار اسهال، شکم‌درد، نفخ و حالت‌تهوع می‌شوید. اگر همراه با مشکلات گوارشی دچار خستگی و آکنه هم بودید احتمالاً مشکل از هورمون‌هایتان است.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.

منبع: نوآورد - مردمان

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.