نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

مهم ترین علل چاق نشدن افراد لاغر – ۶ توصیه برای افزایش وزن

احتمالاً شما افرادی را می شناسید که با توجه به تغذیه پر کالری و عدم فعالیت ورزشی باز هم لاغر هستند. یعنی هر مقدار که غذا بخورند وزن‌شان افزایش پیدا نمی‌کند! پس این افراد لاغر چگونه چاق شوند؟ با ما همراه شوید، تا در این خصوص تحقیقات انجام شده را بررسی کنیم.

افزایش وزن برای افراد لاغر بسیار سخت است
بسیاری از مطالعات در زمینه افزایش وزن و چگونه چاق شدن بر روی آزمودنی هایی انجام شده اند که دارای افزایش وزن هستند. از یک زاویه متفاوت به چاقی نگاه کنید. یک تحقیق طولی با عنوان چرا افراد لاغر چاق نمی‌شوند انجام شد. در این تحقیق افرادی را انتخاب کردند که طبیعتاً لاغر بودند و آن‌ها را با کالری دریافتی بالا تغذیه کردند. آزمودنی‌ها برنامه و حجم غذایی مصرفی در طول تحقیق را قبلاً در طول زندگی تجربه نکرده بودند اما وزن آن‌ها برای سالیان متمادی ثابت و بدون تغییر ماند
.

به آزمودنی‌ها گفته شد دو برابر برنامه غذایی سابق خود کالری دریافت کنند و به مدت چهار هفته هیچ گونه ورزشی انجام ندهند. کالری دریافتی هدف برای مردان ۵۰۰۰ کالری و برای بانوان کمی کمتر بود. هدف از انجام تحقیق یافتن این نکته بود: آیا با رژیم غذایی پر کالری افراد لاغر شروع به افزایش وزن می کنند یا خیر؟ منوی غذا نیز شامل غذاهای پرکالری فراوری و غذاهایی که باعث چاقی می‌شوند بود.

روش تحقیق، تغذیه بیش از حد نرمال آزمودنی‌ها و بررسی تغییرات هورمونی که باعث چاقی افراد می شوند، بود. آزمودنی‌ها باید ۲۵ درصد وزن بدن شان افزایش وزن پیدا می‌کردند. با گذشت روز‌های تحقیق مشخص شد برخی افراد بدون توجه به مقدار کالری اضافی مصرفی در طول روز وزن آن‌ها ثابت می ماند.

نتایج کسب شده از این تحقیق و تحقیات مشابه تأیید می‌کند افزایش وزن برای برخی افراد خیلی سخت و طاقت فرسا است. این نتایج دلایل ثابت ماندن وزن افراد را توضیح  داده است.

علت چاق نشدن افراد لاغر چیست؟

·         اشتها پایه و اساس ژنتیکی دارد. ژنتیک مانند تیپ بدنی: چه نوع تیپ بدنی دارید؟ اکتومرف، مزومرف یا اندومرف؟

·         سن، وزن و رژیم غذایی مادر در طول دوران بارداری وزن کودک را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

·         عادت‌های غذایی در طول دوران کودکی به دوران بزرگسالی انتقال می یابد.

·         ذاتاً افراد لاغر از دریافت کالری اضافی اجتناب می کنند.

·         افراد یک وزن طبیعی ثابت دارند.

·         میزان متابولیسم پایه نقش اساسی و تأثیر گذار در مصرف انرژی دارد.

·         احساس گرسنگی به تعداد سلول‌های چربی وابسته است.

·         تعداد سلول‌های چربی می‌توانند رشد کنند اما هیچ وقت از بین نمی روند.

امروزه بحث های زیادی در مورد اهمیت تعادل انرژی دریافتی و مصرفی انجام می‌شود اما باید پذیرفت برای اکثر افراد جامعه این نسبت رعایت نمی‌شود. به نظر می‌رسد مکانیزم حفظ وزن در برخی افراد نسبت به بقیه فعال‌تر و قوی‌تر است.

تعداد سلول های چربی در بدن در طول دوره بزرگسالی ثابت می‌ماند و در صورت افزایش کالری دریافتی شروع به بزرگ شدن و انباشت ذخیره چربی و انرژی می‌کنند. در صورت فعالیت و کاهش ذخایر چربی بدن این سلول‌های چربی پیام‌هایی به مغز فرستاده و با ابراز احساس گرسنگی سعی در پر کردن دوباره ذخایر خود می کنند.

چند توصیه برای افزایش وزن افراد لاغر

افزایش کالری دریافتی
یکی از روش‌های کابردی افزایش وزن ۲ برابر کردن رژیم غذایی و متعاقب آن کالری دریافتی است. برخی افراد لاغر به اندازه رفع احساس گرسنگی غذا مصرف می‌کنند در حالی‌که برای افزایش وزن این مقدار کالری دریافتی کافی نیست.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.

منبع: نوآورد مجله علم ورزش

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.