رعایت یک رژیم سالم، فقط این نیست که بدانیم چه بخوریم و چه نخوریم. یعنی با وجودی که کسب این اطلاعات در مورد مواد غذایی مصرفی مفید است اما در کنار آن باید بدانیم چگونه خوراکی یا غذاهایی تهیه کنیم که برایمان در عین مفید بودن و کمک به ارتقای سلامتمان، باصرفه هم باشد. در واقع، داشتن توان مالی کافی برای فراهم کردن مواد غذایی مورد نیاز هم مهم است. این همان است که به عنوان "توجه به جیب خانواده" از آن نام می برند.
استفاده از مواد غذایی سالم چندان پر هزینه نیست
یکی از موانع بزرگ برای دستیابی به بهترین رژیم غذایی این عقیده است که چون فلان
ماده ی غذایی گران نیست، میزان مواد غذایی و کیفیت آن اندک است. اما مقاله ای که
دکتر داریوش مظفریان به کمک همکارانش نوشته نشان می دهد هزینه ای که مغذی ترین و
مفیدترین رژیم غذایی برای هر نفر در بر خواهد داشت در مقایسه با فواید غذا برای
سلامت شخص و پس انداز خانواده میزان اندکی است.
این مبلغ حد متوسط است و احتمال بسیار زیادی وجود دارد که رژیم های ناسالم گران تر هم باشند. پس این امکان وجود دارد که به سوی تهیه ی غذاها و خوراکی های مفیدتر و باصرفه تر (به لحاظ اقتصادی) برویم. در این مقاله چند گزینه پیشنهادی را با هم مرور می کنیم.
برخورداری از رژیم غذایی سالم هزینه ای را به شما تحمیل نمی کند
آشپزی، باعث صرفه جویی می شود
اولین قانون برای صرفه جویی این است که خودتان آشپزی
کنید. به جای آن که غذای رستوران ها و مراکز کترینگ را بخرید، برای همه ی وعده های
غذایی خودتان دست به کار شوید و آشپزی کنید. بدانید که این شامل فست فود ها هم می
شود. یعنی غذاهای نیمه پخته هم نخرید.
حتماً می خواهید بدانید چرا چنین توصیه ای کردیم. ببینید وقتی شما خودتان غذا می پزید در نهایت غذای ارزان تری تهیه می شود. اگر مشکل شما کمبود زمان لازم است؛ بهتر است غذا را در حجم بیشتری تهیه کنید تا در زمان، صرفه جویی شود.
مصرف گوشت را کاهش دهید
1. رژیم های غذایی گیاهی و یا بر پایه ی گیاهان نه تنها برای بدن مفیدتر هستند؛ بلکه هزینه ی کمتری نسبت به غذاهای گوشتی دارند. پروتئین حیوانی معمولاً هزینه ی بالاتری دارد.
2. برای غذای اصلی تان از گیاهان استفاده کنید و گاهی از پروتئین های حیوانی در آشپزی تان بهره بگیرید. نمی گوییم گوشت مصرف نکنید، شما این امکان را دارید که از هر دو بخورید؛ اما برای سلامت بدن و جیبتان مصرف پروتئین های حیوانی را کم کنید.
غذاهای گیاهی که توصیه می کنیم شامل دانه ها، و آجیل ها و غلات کامل است؛ به غیر از فوایدی که هر کدام از دانه ها و آجیل ها دارند؛ به لحاظ شیوه ی نگهداری و زمان ماندگاری با مواد غذایی دیگر به خصوص پروتئین ها متفاوت هستند؛ به این معنی که ماندگاری بالایی دارند و برخی از آن ها را به راحتی می توان در فضای خارج از یخچال نگهداری کرد. پس نگهداری از آن ها آسان تر و بی دغدغه تر است.
3. اگر از کسانی هستید که یکی دو وعده ی غذایی را در محل کار میل می کنید؛ کشوی میز شما در واقع به کار می آید و می تواند محل نگهداری از حداقل یکی از وعده های غذایی شما به شکل دانه ها و آجیل ها باشد.
هنگام غذا خوردن تمرکز کنید
هنگامی که آگاهانه، بدون فکر کردن به حوادث اطرافتان، با
تمرکز بر روی غذا و با برنامه ریزی غذا می خورید، با مصرف غذای کمتری حس سیری می
کنید. پس مصرف غذای کمتر یعنی پرداخت پول کمتر و در نهایت صرفه جویی در هزینه ها.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.