کاهش تری گلیسیرید
کاتچین موجود در چای سبز، فعالیت آنزیم لیپاز
را که مسئول هضم چربی ها در لوزالمعده می باشد مهار می کند، در نتیجه، شکستن چربی
با سرعت بسیار کمی صورت گرفته و چربی خون با سرعت کمی بالا می رود. با
توجه به این که افزایش تری گلیسیرید خون بعد از مصرف هر وعده غذایی یک عامل خطر در
بروز بیماری قلبی است ، مصرف چای سبز در بین وعده های غذایی روشی مناسب جهت کاهش
تری گلیسیرید خون است.
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف چای سبز برای سلامت قلب افرادی که دارای تری گلیسیرید بالا هستند بسیار مفید میباشد. آزمایشات نشان می دهند کاتچین های موجود در چای سبز که با میزان مصرف نسبت مستقیم دارد مانع از فعالیت لیپاز پانکراس میشود در نتیجه این عملیات، سرعت شکستن چربی ها و تبدیل آنها به تری گلیسیرید و هم چنین افزایش تری گلیسیرید در خون بسیار آهسته صورت میگیرد. با توجه به اینکه افرایش تری گلیسیرید بعد از خوردن غذا یکی از مشخصههای بیماری گرفتگی رگ هاست، نوشیدن ۲ فنجان چای سبز همراه با غذا، بسیار مفید میباشد.
در ژاپن طی مطالعاتی جداگانه بر روی چای سبز به این نتیجه رسیدند که افرادی که ۵ فنجان و یا بیشتر از ۵ فنجان در روز چای سبز مینوشند ۱۶٪ احتمال ریسک ابتلاء به گرفتگی رگها در آنها کمتر است. میزان وجود رادیکالهای آزاد در رگها، کلید ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی میباشد. آخرین تحقیقات نشان دادهاند که کاتچین های موجود در چای سبز مانع از درگیر شدن آنزیم ها در تولید رادیکال های آزاد موجود در رگها میگردد. مشاهده شده است که چای سبز به وسیله کاهش کلسترول بد (LDL)، تری گلیسیرید و لیپید پروکساید رادیکال های آزادی که باعث تخریب کلسترول بد و چربی ها میشود و فیبرینوژن پروتئینی که در خون وجود دارد و باعث لخته شدن خون میشود ریسک ابتلاء به گرفتگی رگها را کاهش میدهد و باعث میشود میزان کلسترول خوب بیشتر از کلسترول بد در بدن باشد.
حفاظت در مقابل انواع سرطان
فلونوئیدها حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام کاتچینها هستند. یکی از قویترین گونه های کاتچینها در چای سبز یافت میشود. بر اساس مطالعاتی که سابقا صورت گرفته بود، چای سبز بر روی یک سری مولکولهای عصبی تاثیر گذاشته، رشد و گسترش سلولهای سرطانی را متوقف میکند. هم چنین موجب توقف خونرسانی به سلولهای سرطانی میشود.
این ترکیب ها نوعی آنتی اکسیدان محسوب می شوند. آنتی اکسیدان قابلیت مبارزه با سلولهای سرطانی را داراست. این ترکیب می تواند از رشد سلول ها و تومورهای سرطانی جلوگیری کند. میزان شیوع سرطان هایی چون پستان، کولون، پوست، پانکراس و معده در بین افرادی که چای سبز می نوشند بسیار کمتر است. تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که افرادی که روزانه چای سبز می نوشند خطر ابتلا به سرطان خود را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهند. چای سبز از ابتلاء به بیماریهای ذیل جلوگیری میکند:
· سرطان پروستات
· سرطان سینه
· سرطان تخمدان
· تومور مغزی در کودکان
· سرطان کیسه صفرا و مجاری صفراوی
· سرطان روده بزرگ
· سرطان ریه
· سرطان مثانه
خواص درمانی شگفت انگیز چای سبز