تغذیه در دوران بارداری از آنچنان اهمیتی برخوردار است که از آن به عنوان عاملی تعیین کننده در سلامت جنین، نوزاد و کودک سالهای بعد یاد میشود. آنچه که زن باردار میخورد تنها برای حفظ سلامت او از اهمیت برخوردار نیست بلکه سلامت جنین هم درگروی آن چیزی است که زن باردار میخورد.
بدون شک استفاده از مواد غذایی که در عین برخورداری از ارزش غذایی بالا، حجیم و سنگین نباشد بهترین توصیه به زنان باردار است. پس برای آشنایی با این دسته از مواد غذایی ارزشمند مقاله پیش روی را از دست ندهید.
مواد غذایی که در عین برخورداری از ارزش غذایی بالا، حجیم و سنگین
تامین پروتئین و ویتامین با مصرف غلات در وعده صبحانه
طی ۹ ماه بارداری،
استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین B یکی
از اصلیترین توصیههای کارشناسی به زنان باردار است. در عین حال باید توجه داشت
که مصرف این دسته از مواد در صبح هنگام و به عنوان صبحانه ارزش دوچندانی پیدا میکند.
به طور کلی کارشناسان علم تغذیه مصرف حدود ۴۰۰ میکروگرم از مکملهای ویتامینی در روز را به زنان
باردار توصیه میکنند.
صبحانه تهیه شده از غلات میتواند به عنوان بمب ویتامین در نظر گرفته شود. تحقیقات نشان میدهد تمام زنان در دوران بارداری به ۱۰ گرم پروتئین بیشتر در روز نیاز دارند و در مجموع یک زن باردار روزانه به حداقل ۶۰ گرم پروتئین نیاز دارد. لوبیا و عدس منابع غنی از پروتئین به شمار میآیند که به ازای هر پیمانه از این نوع غلات، ۱۵ گرم پروتئین جذب بدن میشود.
تامین کلسیم
با نوشیدن شیر بدون چربی
در زمان بارداری، بدن تا دو برابر کلسیم بیشتر از غذاهایی که مصرف میشود جذب میکند
با این حال بسیاری از زنان باردار غذاهایی مصرف میکنند که حاوی مقادیر کمی از
کلسیم است. از این رو نوشیدن شیر بدون چربی اقدامی هوشمندانه برای رفع چنین کمبودی
است.
میوه خشک شده، میان وعده مغذی و خوشمزه
به آنها به عنوان میان وعدههای مغذی و خوشمزهای نگاه کنید که میتوانند نیاز شما
به عنوان یک زن باردار به شیرینی را به خوبی برطرف کنند. زردآلو و گیلاس خشک شده
از بهترین انتخابها هستند. البته به یاد داشته باشید که استفاده از موز خشک شده
توصیه نمیشود چون معمولا با استفاده از روغن فرآوری میشود که به همین دلیل مملو
از چربی است.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
فرقی نمیکند که چه نوع بدنسازی هستید، یک بدنساز حرفهای که برای مسابقات آماده میشود، و یا کسی که تنها برای تناسب اندامش و لاغری به باشگاه میرود. با این دستورالعمل ها قادر خواهید بود تا رژیم غذاییتان را به درستی کامل کنید.
افرادی که وزنشان بالا نمیرود
· طیف مورد نظر: فردی که هر چیزی هم بخورد، همچنان لاغر است، و میتواند از وعده های غذایی با اندازه بیشتر استفاده کند.
· بهترین پروتئین: چیزهایی مانند پنیر محلی کم چرب، ماست و شیر، تخم مرغ، و پودر پروتئین وی.
· دلیل علمی : اگر صادقانه بگوییم ۹۹ درصد از افرادی که وزنشان بالا نمیرود کالری مورد نیاز روزانه را دریافت نمیکنند. بنابراین بالا بردن کالری مصرفی آنها، اولین الویت است.
· زمان: این منابع پروتئینی را بعنوان میان وعده در طول روز تقسیم کنید. یکی از راهها برای دریافت مقدار مناسب پروتئین از رژیم غذایی، خوردن میان وعدههای سالم در طول روز است. مصرف غذاهایی مانند پنیرمحلی، ماست، شیر، تخم مرغ آبپز سفت، و شیکهای پروتئین بسیار آسان و سریع میباشد. میتوانید آنها را بعنوان میان وعده، همراه خودتان داشته باشید.
· میزان: به ازای هر کیلو از وزن بدن، ۲ گرم پروتئین بخورید. برای رسیدن به این مقدار علاوه بر سه وعدهی غذایی سالم و سرشار از پروتئین، یک تخم مرغ بعنوان میان وعده بخورید، و روزی ۲ بار لبنیات یا شیکهای پروتئینی مصرف کنید. تحقیقات بالینی نشان داده اند که مصرف بیش از این مقدار پروتئین در روز، فایدهی زیادی برایتان ندارد.
افرادی که توانایی تحمل لاکتوز را ندارند
· طیف مورد نظر: فردی که نمیتواند مواد غذایی تهیه شده از انواع دام مانند گاو و گوسفند را به درستی هضم کند.
· بهترین پروتئین: چیزهایی مانند یک پروتئین وی خالص و ایزوله (نه کنستانتره) با کمتر از ۰.۱ گرم لاکتوز در هر قاشق غذاخوری.
·
دلیل علمی:
بسیاری از کارشناسان ما معتقدند که پروتئین وی ایزوله، بهترین انتخاب برای افرادی
است که عدم تحمل لاکتوز دارند، زیرا جایگزین پروتئین و کلسیمی است که نمیتوانند
از لبنیات دریافت کنند.
پروتئینهای ایزوله معمولا در هر ۱۰۰
گرمشان، ۹۴ گرم پروتئین
دارند و تقریبا بدون چربی و کربوهیدرات هستند. هضم آنها در معده به راحتی صورت میگیرد.
تحقیقات نشان داده اند اکثر افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند، با مصرف این مقدار
بسیار کم لاکتوز، دچار مشکل نخواهند شد.
· زمان: بعنوان یک میان وعده یا جایگزین یک وعده غذایی، یک یا دو بار در روز.
· میزان: فقط به اندازه ای که کل پروتئین مصرفی شما در روز، به حدود ۲ گرم در هر کیلو از وزن بدن برسد. اگر در یک روز پروتئین بیشتری از گوشت مصرف کردید، بقیهی آن را از شیکهای پروتئین دریافت کنید.
کسانی که خواهان میزان انرژی بالاتر هستند
· طیف مورد نظر: شخصی که هر بعدازظهر در محل کار، روی میز، خوابش میبرد.
· بهترین پروتئین: ساندویچها و غذاهای جانبی (مانند تنقلات و چاشنیها) حاوی پروتئین برای ناهار. انتخابهای خوب شامل ماهی تن، بوقلمون، سالاد تخم مرغ با مایونز کم چرب، پنیر و ماست میباشد.
· دلیل علمی و زمان: اضافه کردن پروتئین به ساندویچهای ناهار، یک راه خوب برای بالا نگهداشتن سطح انرژی در بقیهی روز است. افت انرژی معمولا همزمان با افت قند خون اتفاق میافتد و این مسئله اغلب در اواخر بعدازظهر رخ میدهد. برای جلوگیری از آن، باید وعدههای غذایی (بخصوص ناهار) شامل منابع پروتئین بدون چربی و مقداری چربی سالم باشد.
· میزان: هر روز حداقل ۱۲۰ گرم از این تنقلات یا غذاهای جانبی را به ناهارتان اضافه کنید. این کار حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم پروتئین، بعنوان بخشی از برنامهی پروتئینی روزانهی شما را فراهم میکند.
وزنه برداران و به طور کلی ورزشکاران قدرتی
· طیف مورد نظر: یک وزنه بردار قوی المپیکی یا اشخاصی که آنها را بنام قویترین مرد جهان میدانید، یا کسی که بدنبال قویتر شدن است.
· بهترین پروتئین: ماهی، گوشت گاو بدون چربی، سینهی بوقلمون، سینهی مرغ.
· دلیل علمی: ورزشکاران قدرتی برای ترمیم بافتهای آسیب دیده، به پروتئین بیشتر و کربوهیدرات کمتری نیاز دارند. زیرا خوردن مقدار زیادی کربوهیدرات، آنها را چاق میکند. آنها به اندازهی یک بدنساز کربوهیدرات نمیسوزانند، زیرا کسانی که میخواهند قدرت و استقامتشان را بالا ببرند، ستهاو تکرارهای به مراتب کمتری انجام میدهند و کمتر تمرین میکنند.
· این انتخاب های غذایی، راههای خوبی برای اضافه کردن پروتئین به رژیم غذایی هستند، در حالیکه کالری حاصل از چربی، تا حد ممکن کم باشد.
· زمان: قبل از تمرین با وزنه؛ اینکار، سنتز عضلانی را بهتر از زمانی که در طول روز پروتئین مصرف میکنید، افزایش میدهد، و هر چه منبع پروتئین شما، اسیدهای آمینهی ضروری بیشتری داشته باشد، تحریک سنتز عضلانی بهتر انجام میشود.
· میزان: هر روز، ۲ گرم پروتئین به ازای هر کیلو از وزن بدن.
افرادی که از رژیم های گیاهخواری پیروی می کنند
· طیف مورد نظر: کسانی که فقط بدنبال بزرگتر کردن عضلاتشان هستند، و از طرفی گوشت هم مصرف نمیکنند.
· بهترین پروتئین: محصولات لبنی (شامل پروتئین وی)، ماهی مخلوطی از لوبیا، سویا، آجیل، عدس و سبزیجات.
·
دلیل علمی:
دریافت مقدار زیادی پروتئین از محصولات لبنی و ماهی میتواند عملکرد گیاهخواران را
مانند رقیبان گوشت خوارشان کند. گیاهخواران نیز میتوانند به نتایج خوبی دست
بیابند، اما آنها یک نقطه ضعف مهم دارند.
با توجه به تجربه کارشناسان در رابطه با ورزشکارانی تا سطح حرفه ای و المپیک برای
رقابت در مسابقات ورزشی، گیاهخوار بودن چندان مناسب نیست. اگر گیاهخواران بتوانند
استانداردهای رژیم غذاییشان را تغییر دهند و بعضی از غذاهای لبنی را مصرف کنند،
به نتایج بهتری دست مییابند.
· زمان: گیاهخواران باید بجای گوشت، در طول روز ماهی کم چرب و لبنیات مصرف کنند. یک گیاهخوار باید هر روز ترکیبی از لوبیا، سویا، عدس، آجیل و سبزیجات مصرف کند تا پروتئین کاملی دریافت کرده باشد. پودرهای پروتئینی سویایی وجود دارند که میتوانند پروتئین گیاهی گیاهخواران را افزایش دهند.
· میزان: همهی این منابع باید طوری ترکیب شوند که در کل به ازای هر کیلو از وزن بدن، روزانه ۲ گرم پروتئین فراهم کنند.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
منبع: نوآورد – مجله تناسب اندام
گیاهان دارویی که برای درمان آکنه توصیه می شود در کنار رعایت بهداشت پوست و درمان دارویی توصیه شده توسط پزشک کاربرد دارد و لازم است تا قبل از اقدام با پزشک مشورت شود. در صورتی که آکنه ها تشدید شد حتما باید به متخصص پوست مراجعه کرد.
با گیاهان دارویی آکنه را از بین ببرید
گیاه بابا آدم
این گیاه تصفیه کننده، ضدعفونی کننده و از بین برنده
میکروب هاست که مانع از ترشح سبوم شده و ایجاد دانه های سیاه را کاهش می دهد. طعم
بسیار تلخی دارد و به شکل کپسول یا جوشانده همراه با گل قاصدک استفاده می شود.
همچنین کمپرس مرطوب آن نیز کاربرد داردکه برای تهیه آن کافی است 1 تا 2 گرم پودر
خشک گیاه را در 250 میلی لیتر آب بریزید.
گل بنفشه فرنگی
این گیاه از خانواده بنفشه هاست و حاوی اسیدهای چرب غیر
اشباع و ویتامین E است. خواص
قابض و پاک کنندگی دارد و به صورت جوشانده یا لوسیون استفاده می شود. البته کپسول
های نیز در بازار وجود دارد.
گیاه آویشن
آویشن دارای خواص ضدباکتریایی، بهبود دهنده جای زخم و
ضدالتهاب است. از این جوشانده این گیاه می توان برای درمان آکنه استفاده کرد. 20
گرم آویشن تازه را در 25 سانتی لیتر آب بریزید و بگذارید 15 دقیقه دم بکشد.
گزنه، منبع روی
گزنه سرشار از روی است و خواص ضدالتهابی دارد که به
عنوان گیاهی مؤثر در درمان آکنه توصیه می شود. می توان از برگ های تازه استفاده
کرد اما کپسول برگ های خشک آن نیز کاربرد دارد.
روغن گل مغربی ( علف خر)
روغن این گیاه دارای اسید چرب ضروری با خواص ضدالتهابی
است. برای درمان آکنه بهتر است کپسول های آن استفاده شود.
گیاه چای، گیاه ضدباکتری
این گیاه ضدباکتری است و خواصی شبیه به پراکسید بنزول؛
داروی درمان آکنه دارد که البته عوارض جانبی کمتری نیز خواهد داشت. روغن، کرم و
پماد این گیاه مورد استفاده است. بهتر است انواعی با غلظت بین 5 تا 15% انتخاب شود
و روغن خالص نیز استفاده نشود.
اصل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
منبع: نوآورد – قدس آنلاین
برخی عفونتهای سطحی را میتوان با گیاهان دارویی درمان کرد، فقط کافی است مشکل اصلی را ریشهیابی کنیم. دکتر سعید صانعی مشاور گیاهدرمانی 10 گیاه دارویی را معرفی میکند که هر کدام اگر درست و بجا استفاده شوند، قادرند عفونت را از بدن شما دور کنند.
انواع عفونت های بدن انسان در طب سنتی
عفونتها به چند طریق وارد بدن میشوند، برخی آنها در بافتهای بدنی وجود دارند
اما منتظر فرصت هستند که با ضعف سیستم ایمنی بدن، این فرصت را بهدست آورند و به
طرق مختلف خود را نمایان کنند. اما برخی عفونتها از طریق پوست وارد بدن میشوند.
بهعنوان مثال با یک ضربه یا یک خراش از محیط وارد بافت بدن فرد میشوند.
دسته دیگر عفونتها فرصتطلب نام دارند که منتظر شرایط مناسبی هستند تا بتوانند خود را نمایان کنند، مثل بیماری ایدز و بیماریهای دیگر. در اکثر اوقات درمان عفونتهای فرصتطلب سختتر از عفونتهای دیگر است. با این حال برای ازبین بردن عفونتهای قوی باید به پزشک مراجعه کرد، اما برخی عفونتها سطحی هستند و میتوان با کمک برخی گیاهان دارویی از بروز و رشد آنها جلوگیری کرد.
با این حال اگر از نوع عفونت خود خبر ندارید بهتر است قبل از مصرف این گیاهان دارویی با پزشک مشورت داشته باشید. همچنین مصرف این داروها نباید بیشتر از 10 روز ادامه پیدا کند و اگر بهبودی بعد از این مدت حاصل نشد، باید به پزشک مراجعه کنید.
10 گیاه دارویی که عفونت را از بدن دور می کنند
پنیرک
پنیرک گیاهی است که در طب سنتی خواص بیشماری دارد و از برگ و گل آن استفادههای
بهینه میشود. اما خاصیت آنتیبیوتیکی آن زبانزد است، فقط کافی است 40 گرم گیاه
پنیرک را بههمرا یک لیتر آب جوش به مدت 10 دقیقه بگذاریم تا دم بکشد. یک فنجان
از این دمکرده را روزی سهبار بنوشید تا عفونتهای ادراری، برونشیت و عفونتهای سرخک و مخملک ازبین
بروند.
بادرنجبویه
بادرنجبویه گیاهی است که میتوان بهعنوان یک دمکرده برای پاکسازی بدن از میکروب
استفاده کرد. این گیاه قادر است اکثر عفونتهای بدنی را ازبین ببرد، حتی گاهی
اوقات شما خبر ندارید که در بدنتان چه میگذرد، اما اگر در هوایی آلوده یا در
محیطی قرار گرفته بودید که ممکن است میکروب یا ویروس به شما انتقال پیدا کند.
در این مواقع توصیه میشود 40 گرم بادرنجبویه را به مدت 15 دقیقه بههمراه آب جوش بگذارید تا دم بکشد و سپس آن را بنوشید تا عفونتهای احتمالی ازبین بروند. برای تاثیرگذاری بهتر این دمنوش توصیه میشود روزی سهبار در روز به اندازه یک فنجان نوشیده شود.
گلپامچال
اسهالهای عفونی اکثرا ناشی از عفونتهای معده و روده است. با این حال اسهالهای
عفونی، برونشیت و بیماری ذاتالریه را میتوان با دمکرده گلپامچال تاحدودی درمان
کرد. برای دم کردن گلپامچال 20 گرم از این گیاه را بههمراه یک لیتر آب دم کنید. فقط
دقت داشته باشید که بیشتر از 10دقیقه دم نکشد و بعد از 10دقیقه دمنوش را صاف
کرده و بنوشید. این دمکرده را روزی سهبار به اندازه یک فنجان بنوشید تا ترتیب اثر
داشته باشد.
بابادم
وقتی اسم جوش به میان میآید خیلی از افراد یاد دوران
بلوغ میافتند، اما برخی جوشها چرکی هستند و ممکن است هر جای بدن ظاهر شوند و حتی
سن و سال هم برایشان اهمیت نداشته باشد. برای درمان جوشهای چرکی و عفونی باید از
آنتیبیوتیکهای قوی استفاده کرد.
در طب سنتی توصیه میشود از دمکرده بابادم استفاده شود. 80گرم ریشه بابادم را بههمراه یک لیتر آب جوش دم کنید. مدت زمان دم کشیدن 20دقیقه است و بعد از آن روزی سهبار در روز برای درمان جوشهای چرکی دمکرده را بنوشید.
انجیر زرد شیرازی
50 گرم
انجیر زرد شیرازی (انجیر خشک در آجیلها) را بههمراه نیم کیلو شیر به مدت 15دقیقه
میگذاریم تا بجوشد. این جوشانده برای گلودردهای چرکی، آنژینها، عفونت و زخمهای
داخل دهان بسیار مناسب است. برای تاثیرگذاری باید روزی سه فنجان از این جوشانده را
میل کنید.
همچنین اگر دندانتان دچار عفونت شد و درد بسیاری داشت، توصیه میشود در کنار مراجعه به دندانپزشک، در صورت نیاز گیاه آنغوزه را روی دندان بگذارید. البته برای استفاده از این گیاه نیازی به دم کردن یا جوشاندن آن نیست، چراکه این گیاه حالت صمغ دارد و فقط کافی است روی دندان عفونی قرار بگیرد.
حتی میخک هم برای درمان عفونتهای دندانی نقش موثری دارد. این گیاه را به دو صورت میتوان استفاده کرد، هم روی دندان قرار داد و هم آن را جوشاند و نوشید. برای دم کردن میخک، کافی است یک قاشق مرباخوری میخک را با یک لیوان آب بین 4 الی 5دقیقه بجوشانید. بعد از این مرحله جوشانده را در دهان بچرخانید و خالی کنید. کافی است این کار را بین سه تا چهار بار انجام دهید.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
اسهال وضعیتی است که در آن فرد بیمار دست کم سه بار در روز دفع مدفوع روان یا مایع دارد. این حالت میتواند چند روز به طول بیانجامد و موجب کم آبی بدن میشود که در پی از دست دادن مایعات رخ میدهد.
نشانههای کم آبی معمولاً با از بین رفتن کشش طبیعی پوست و تغییر در شخصیت آغاز میشود. این وضعیت میتواند پیشروی کند و در حالات حادتر منجر به کاهش ادرار، رنگپریدگی، ضربان سریع قلب، و کاهش در پاسخگویی شود. ولی مدفوع روان اما بدون آب در کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند میتواند طبیعی باشد.
عمدهترین دلیل اسهال عفونت رودهها است که ممکن است در پی این شرایط به وجود بیاید: ویروس، باکتری، انگل یا وضعیتی که به عنوان اسهال و استفراغ شناخته میشود. این آلودگیها معمولاً از طریق غذا یا آبی حاصل میشوند که آلوده به مدفوع شدهاند یا مستقیماً از فردی منتقل میشوند که به این بیماری آلوده شده است. این بیماری را میتوان به سه دسته تقسیمبندی کرد: اسهال آبکی کوتاه مدت، اسهال خونی کوتاه مدت، و اگر به مدت بیش از دو هفته ادامه یابد، به عنوان اسهال پایدار شناخته میشود.
درمان اسهال با داروهای گیاهی
بومادران
بومادران یکی از گیاهان دارویی بسیار باارزش
است که دارای خواص نسبتاً زیادی است. ازجمله خواص اصلی آن، اثرات ضداسپاسم، ضدنفخ، ضدورم (ضدالتهاب)، مقوی
معده، صفراآور و برطرف کردن بیاشتهایی است. مصرف خوراکی آن جهت برطرف کردن مشکلات
رودهای – معدهای
ازجمله اسهال و دلدرد بسیار موثر است. بومادران سالیان دراز در طب عوام بهعنوان
بندآورنده خونریزی ازجمله هموروئید و قاعدگی مصرف میشود. اثر بندآورنده خون این
گیاه را مربوط به آلکالوئید آکیلتین میدانند که باعث کاهش زمان انعقاد میشود.
بومادران در مشکلات پیشقاعدگی (PMS) باعث منظم شدن قاعدگی، کاهش خونریزی ماهیانه و کاهش درد میگردد. اثر دیگر آن بهتر نمودن جریان گردش خون بوده و بهعنوان یک داروی ضد ترومبوز مغزی و شریانی میتواند مورد استفاده قرار گیرد. همچنین تقویت رگهای واریسی از دیگر آثار خوب این گیاه است. اثر ضد میکروب قوی و کاهش پرفشاری خون بومادران نیز مکرراً گزارش شده است. از اثرات دیگر آن میتوان خاصیت ضد حساسیت آن را ذکر نمود. همچنین میتوان بهعنوان یک گیاه معرق آن را در سرماخوردگی مصرف نمود.
مقدار 2 تا 4 گرم از سرشاخههای گلدار را با حدود یک لیوان آب به مدت 10 دقیقه میجوشانیم؛ سپس صاف کرده و پس از سرد شدن میل میشود. این مقدار مصرف را میتوان بین یک تا سه بار در روز (هنگام صبحانه، ناهار، شام) تکرار کرد. جوشانده حاصل بسیار تلخ است و میتوان آن را با نبات یا عسل تا حدی تغییر مزه داد.
نمک
نمک حاوی سدیم است که یک الکترولیت است که می
تواند برای جلوگیری از کم آبی ناشی از اسهال و استفراغ استفاده شود. به علاوه، نمک
در مبارزه با عفونتها به حفظسطح pH دستگاه
گوارش کمک میکند.اضافه کردن ۱ قاشق چای خوری نمک به ۱ لیتر و یا ۴
فنجان آب فیلتر شده.سپس ۲ قاشق غذاخوری شکر اضافه کنیددر فواصل زمانیکوتاه در طول روز بنوشید.
دارچین
دارچین مقوی معده، ضد نفخ و ضد اسهال است.
همچنین از آن بهعنوان معطر کننده در ادویهجات استفاده میشود.
به 2 تا 4 گرم از پودر دارچین یک لیوان آب جوش اضافه نموده و 20
دقیقه به حال خود میگذاریم. بهتر است درب ظرف بسته باشد و یا پارچهای روی آن
قرار دهیم. سپس صاف کرده و صافشده را میل میکنیم. دمکرده برای درمان اسهال، ضعف
کلیه و حالات سرماخوردگی مفید است.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.