نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

توصیه هایی ساده برای حفظ و بهبود سلامت دستگاه گوارش

سیستم گوارشی مجموعه ای از ارگان ها می باشند که با هم برای تبدیل غذا به انرژی کار می کنند تا مواد مغذی اساسی را برای تغذیه بدن مهیا کنند. بیشتر افراد فکر می کنند سیستم گوارش تنها معده و روده است، البته به طور انتزاعی درست است، اما در واقع بسیار پیچیده تر از این هاست، خیلی مهم تر از آنی که فکرش را بکنید.

اگر کسی نسبت به سلامت گوارش خود بی اهمیت باشد، ممکن است در هضم و گوارش غذا به مشکلاتی بربخورد و متعاقبا موادمغذی کمتری توسط بدنش جذب گردد. غذاهایی که می خوریم و سبک زندگی که داریم، تعیین کننده سلامت سیستم گوارش ما است. اگر پیرو قوانین اصولی باشیم، می توانیم عملکرد صحیح سیستم گوارش مان را به خوبی حفظ کنیم. حال ده نکته برای بهبود و حفظ سلامت دستگاه گوارش را برایتان می گوییم.

10 نکته برای حفظ سلامت دستگاه گوارش

آب بنوشید
چیزی بهتر از نوشیدن آب برای سلامت عمومی بدن نیست. نوشیدن آب کافی ( هشت لیوان در روز) کمک می کند قابلیت های جسمی و روانی ما به خوبی حفظ شود. سیستم گوارشی به آب نیاز دارد تا مفید و موثر کار کند.

عدم نوشیدن آب کافی، این فرایند را کُند کرده و عمل دفع مواد زاید را با مشکل مواجه می نماید. لذا به اندازه کافی آب بنوشید، مخصوصا بعد از ورزش. یک راه ساده برای تشخیص این که به اندازه کافی آب به بدن مان می رسد، رنگ شفاف ادرار در تمام طول روز است.

ورزش کنید
ورزش برای سلامت گوارش مهم است، همان طور که برای سلامت عمومی اهمیت دارد. ورزش کردن، جریان خون را افزایش داده و به کنترل وزن کمک می کند. این جریان خون، ماهیچه های معده و روده را تحریک کرده، و این اندام ها را وامی دارد تا بهتر کار کنند. در نتیجه سرعت تجزیه و هضم غذا بیشتر شده و احتمال یبوست کاهش می یابد.

تجربه نشان داده، روزانه سی دقیقه ورزش مفید است. این ورزش و تحرک می تواند بالا و پایین رفتن از پله ها، دوچرخه سواری، شنا، پیاده روی، آهسته دویدن، انواع رشته های ورزشی و ... باشد. همچنین خیلی خوب است که این سی دقیقه را تدریجا و کم کم افزایش دهید.

غذاهای چرب کمتر مصرف کنید
تعجب ندارد: غذاهای چرب به ضرر سیستم گوارشی هستند. غذاهای چرب، فرایند هضم را کُند کرده و در نتیجه منجر به مشکلاتی مانند یبوست می شوند
.

از آنجایی که چربی تا حدودی برای بدن لازم است، توصیه می شود از چربی های سالم مثل امگا3 که در روغن زیتون، تخم مرغ، آجیل و گوشت کم چرب مانند مرغ و بوقلمون یافت می شود استفاده کنیم. همچنین همراه با غذاهایی که حاوی چربی هستند، فیبر بیشتری مصرف کنیم تا فرایند گوارش را تسهیل نماییم.

آهسته تر غذا بخورید
بر خلاف کاری که بیشتر افراد انجام می دهند، سیستم گوارش ما دوست ندارد عجله کنیم. بعضی علائمی که بدن به مغز می فرستد زمانبر هستند و فرستادن پیام سیری هم جزو این علائم است. توصیه می شود هر لقمه را حداقل بیست بار بجویم، این کار باعث می شود معده زمان کافی جهت آماده شدن برای هضم موادغذایی که واردش می شود داشته باشد. همچنین زمان کافی برای بدن فراهم می گردد تا پیام سیری را به مغز ارسال کند.

یک نکته جالب دیگر این است که جلوی تلویزیون غذا نخورید، زیرا مطالعات نشان داده وقتی ما هنگام غذاخوردن حواس مان به چیز دیگری است، رفتارهایی داریم که مناسب زمان خوردن نیستند.

بیشتر فیبر مصرف نمایید
روشن است که مصرف فیبر برای گوارش ضروری است. اگر سیستم گوارش را مانند جاده ای فرض کنیم، فیبر هم نقش پلیس ترافیک را دارد که حرکت را آسان کرده و مانع انسداد و ازدحام می شود. ضمنا فیبر برای کاهش سرعت گوارش و جذب گلوکز مهم است تا به تنظیم قندخون مان کمک کند. اگر برای دفع به مشکل برمی خوریم یا دچار نفخ می شویم، این احتمال وجود دارد که فیبر کافی در تغذیه مان نداریم.

خوراکی های زیادی وجود دارند که سرشار از فیبر هستند، اما معروف ترین آنها از این قرارند: گلابی، سیب، موز، پرتقال، کشمش و مویز، بادام، بادام زمینی، آرتیشو، بروکلی، نخودفرنگی، عدس و لوبیا.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد - تبیان

توصیه هایی که در زمان بالا گرفتن اختلافات زناشویی باید رعایت کنید

نمی‌خواهیم چشم‌مان را روی واقعیت ببندیم و کاری به دنیایی که دلخوری، عصبانیت و حتی قهر جزئی انکارناپذیر از آن است نداشته باشیم. اصلا چطور می‌شود مرد و زنی از دو خانواده، دو فرهنگ و حتی دو شهر متفاوت در کنار هم قرار گیرند و در هیچ موردی اختلاف‌نظر نداشته باشند؟ با این وجود آنچه میان زوج‌های موفق و آنهایی که پایه‌های زندگی‌شان سست می‌شود تفاوت ایجاد می‌کند، مهارت کنار آمدن با این تفاوت‌ها و کم کردن فاصله‌هاست.

مهارتی که در زمان بالا گرفتن اختلاف‌نظر‌ها بیشتر از هر وقتی خودش را نشان می‌دهد؛ زمانی که تفاوت‌های میان شما و همسرتان آنقدر خود را به رخ‌تان می‌کشند که دل‌تان می‌خواهد چند ساعتی هیچ واژه‌ای میان‌تان رد و بدل نشود و با کمی فاصله گرفتن از هم، آرام‌تر شوید.

ما در این مطلب با شما از همین لحظه‌ها حرف می‌زنیم. از اینکه در لحظات اوج گرفتن اختلاف‌نظر‌ها و بالا رفتن صدای‌تان یا زمان‌هایی که به خیال خودتان دوست دارید یکی‌دوساعتی با همسرتان قهر کنید، چطور باید قدم بردارید که این دعواها نمک زندگی‌تان شود، نه نقطه افتادن آن به سراشیبی سقوط.

مهارت هایی که دعواهای زن و شوهری را نمک زندگی می کنند

صدای‌تان را پایین بیاورید
می‌دانیم که عصبانی هستید و گاهی کنترل خودتان، برای‌تان سخت می‌شود اما باور کنید اگر شمرده و آرام صحبت کنید، بهتر شنیده می‌شوید و تاثیر شبیه‌تر به آنچه می‌خواهید را روی همسرتان می‌گذارید. از راهکارهایی مثل بلند کردن صدا، داد و بیداد کردن، جلب کردن توجه همسایه‌ها یا حمله کردن به همسرتان به‌عنوان روش‌هایی برای کنترل او استفاده نکنید.

شما قرار نیست سلطان این خانه باشید و همسرتان را کنترل کنید، بلکه برای خوشبخت بودن در کنار او، باید راهکاری میانه را برای وضع کردن قانون‌های زندگی‌تان پیدا کنید و با روش‌هایی مشابه که رفتن از آنها اصطکاک میان‌تان را بیشتر نمی‌کند، به سمت اهداف مشترک‌تان حرکت کنید.

آنچه برای رسیدن به این منظور نیاز دارید، قبل از هر چیز، پیدا کردن زبانی مشترک برای گفت‌وگوست. زبانی که نه با فریاد، بلکه با به دست آوردن شناخت بهتری از همسرتان، نیازها و انتظاراتش می‌توانید برای گفت‌وگو انتخاب کنید.

تنها موضوع فعلی را محور گفت‌وگو قرار دهید
شاید شما روزهای سختی را پشت‌سر گذاشته باشید و هزار و یک اتفاق ناخوشایند قبلا در زندگی شما‌، هر دوی‌تان را آزار داده باشد، اما امروز که به‌خاطر موضوعی خاص با هم دچار اختلاف شده‌اید، حق ندارید همه مشکلات کهنه را نبش قبر کرده و با دوباره مطرح کردن‌شان حل مشکل فعلی را هم دشوار کنید.

شما باید آنچه در هر زمان باعث آزار‌تان می‌شود را، در زمان خود حل‌وفصل کنید و حتی اگر فراموشش نمی‌کنید، راهی برای بخشیدن و عبور از آن پیدا کنید تا وقت و بی‌وقت سر بیرون نزند و دوباره مایه آزار‌تان نشود.

در بحث‌هایی که امروز میان‌تان مطرح می‌شود، شما باید تنها موضوع فعلی را محور گفت‌وگو قرار دهید و با مطرح کردن موضوعات کهنه، بحث را به کلاف سردرگمی که پیدا کردن نقطه شروع و پایانش آسان نیست تبدیل نکنید. پس به این قانون وفادار باشید و تنها درمورد موضوعی که در همان لحظه آزارتان می‌دهد، بحث کنید.

قانون‌های مشترک و همیشگی را رعایت کنید
قرار نیست حتی آزاردهنده‌ترین بحث که به شما انگیزه چند ساعت گپ نزدن با همسرتان را داده، قانون‌های ساده اما بااهمیتی که در خانه‌تان وجود داشته را زیر سوال ببرد. حتی اگر با تمام وجود از همدیگر دلخورید، باز هم باید به روال هر روز شام و ناهار بخورید و سر میز غذا حاضر شوید.

حتی اگر هنوز همسرتان را به‌خاطر کاری که کرده، نبخشیده‌اید و حق را تمام و کمال از آن خود می‌دانید، باز هم نباید بی‌سلام با هم روبه‌رو شوید و بی‌خداحافظی خانه را ترک کنید. این قانون‌های به ظاهر ساده هر روزه، زندگی مشترک‌تان را سرپا نگه می‌دارند، پس حتی یک روز هم آنها را زیر پا نگذارید. یادتان نرود گرچه حسابی از هم دلخورید، اما هنوز هم زیر یک سقف زندگی می‌کنید و برنامه‌ای برای ترک خانه مشترک‌تان هم ندارید.

در دعواهای زن و شوهری متکلم‌وحده نباشید
اگر شما در دعواها متکلم‌وحده هستید و تنها خودتان را با بی‌وقفه حرف زدن خالی می‌کنید، نباید انتظار داشته باشید که بحث‌های میان شما و همسرتان به سرانجام خوبی برسد. از طرف دیگر، اگر فقط شنونده هستید و هرچه که همسرتان داد و فریاد می‌کند، یک کلمه هم به زبان نمی‌آورید، باز هم نباید انتظار داشته باشید که رفتار‌تان اوضاع را بدتر نکند. حق و البته وظیفه شما و همسرتان است که در بحث‌های زن و شوهری، به یک اندازه از خود دفاع کنید یا درباره سوءتفاهم‌های ایجاد شده به هم توضیح دهید.

اما اگر احساس می‌کنید ادامه دادن بحث تنها اوضاع را بدتر می‌کند و عصبانیت شما کار را به جای ناخوشایندی می‌کشاند، با هم در این مورد که بحث را به زمان بهتری موکول کنید به توافق برسید. می‌توانید چند ساعت بعد و حتی چند روز بعد در مکانی امن و آرامش‌بخش پای میز مذاکره بنشینید و با یک گفت‌وگوی منطقی، امکان رسیدن به نتیجه بهتر را فراهم‌کنید.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد برترین ها

توصیه هایی درباره نحوه تشویق و تحسین کودکان

در تشویق کودک خود این نکات را رعایت نمایید

کردار و عملکرد کودک را مورد تحسین قرار دهید، نه خودش را
کودکان و نوجوانان را به خاطر همان چیزی که هستند، صرف نظر از آنچه که از نظر ما می تواند باشد، مورد تایید و پذیرش قرار دهید. آنها چه موفق بشوند، چه نشوند باید به خاطر سعی و تلاششان تحسین و تشویق شوند. اگر والدین تنها زمانی که کودکشان استعداد و شایستگی از خود نشان می دهد، او را قبول و تایید کنند، کودکی کمال گرا تربیت می کنند که تحمل شکست ندارد و این مساله در آینده به ضررش خواهد بود
.

یک عملکرد مشخص را مورد تحسین قرار دهید
با ذکر جزییات شرح دهید کجای کاری که کودک و نوجوان انجام داده خوشحال کننده است، به طوری که او بفهمد چه کاری را درست انجام نداده و در چه قسمتی خوب و بی نقص بوده و اگر بخواهد چیزی را اصلاح کند چه کار باید بکند
.

کودک را بدون اما و اگر و گوشه و کنایه مورد تحسین قرار دهید
برای گرفتن بهترین نتیجه، تعریف و تحسین باید رک و صریح ابراز شود، بدون اما و اگر و گوشه و کنایه درباره شکست های گذشته یا تضعیف کردن نتیجه. جمله هایی مثل «خوب عمل کردی، تعجب می کنم که تنبلی نکردی!» یا «مشق امشبت خوب است. چرا قبلا از این کارهای خوب نمی کردی؟» یا «چه  عجب خرابکاری نکردی!» هرگونه تاثیر مثبتی را که ممکن است تعریف و تحسین داشته باشد، خنثی و بی اثر می کند
.

تحسین و تعریف باید واقعی و صادقانه باشد
همان طور که در مورد بزرگسالان صدق می کند، کودک و نوجوان تمجید دروغین را نوعی اهانت ناخوشایند محسوب می کند. تحسین و تمجید دروغین، خودآگاهی کودک را زائل می کند.اعتماد او را به پدر و مادر یا هر بزرگسال دیگر از بین می برد و ممکن است ترس از شکست را در او افزایش دهد
.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد برترین ها

توصیه هایی برای حفظ سلامتی و تقویت بدن در زمستان

با آمدن زمستان ممکن است بیشتر از هر زمان دیگری احساس خستگی کنید. به عقیده متخصصان تغذیه برنامه غذایی مناسبی برای رفع این مشکل وجود دارد. در این برنامه غذایی مواد زیادی وجود دارند، مثلاً غذاهایی که باید از خوردن آن ها اجتناب کنید، غذاهایی که باید در الویت قرار دهید، مکمل های غذایی و همین طور ترفندهایی برای راحت خوابیدن. در ادامه مطلب هفت روش ساده و آسان ارائه می دهیم که شما را قادر می کند در عرض 7 روز انرژی بدنتان را افزایش دهید.

7 توصیه برای حفظ سلامتی و تقویت بدن

پاکسازی و سم زدایی خون
حتماً تا به حال برایتان اتفاق افتاده که در فروشگاه های بزرگ و یا در داروخانه ها، مکمل های غذایی بسیاری را دیده باشید که در اشکال مختلفی مثل کپسول ها، پودرهای متنوع و یا شربت عرضه می شوند و به مصرف کننده این امکان را می دهند تا بر خستگی و ضعف روزانه خود غلبه کند؛ اما یادتان باشد که این مکمل ها، هر قدر هم که خوب و مناسب باشند، هیچ وقت نمی توانند جای مواد غذایی طبیعی را بگیرند. اما این داروهای معجزه آسا واقعاً چه عملکردی دارند؟ این داروها عملکرد خونی را بهبود می دهند، به عمل هضم و گوارش کمک می کنند و خستگی و استرس را کاهش می دهند، به همین دلیل باید هر فردی بر اساس نیاز بدنی خود، این داروها را انتخاب کند تا در نهایت نتیجه بهتری بگیرد.

اگر می خواهید خونتان پاکسازی شود، از پودرهایی چون پودر گیاه گندم یا یونجه استفاده و آن ها را در آب حل و مصرف کنید. شما می توانید از روغن هایی که حاوی امگا 3 بالایی هستند، مثل روغن ماهی، نیز استفاده کنید. برای کمک به معده و روده ها، و در جهت جذب بهتر مواد غذایی، در بازار آنزیم هایی چون (amylase- protease- lipase- lactase) و نیز پروبیوتیک هایی چون (lactobacillus rhamnosus- lactobacillus acidophilus) یافت می شوند که باید قبل از غذا میل شوند. از آنجا که تجویز نادرست آنتی بیوتیک ها، میزان این آنزیم ها را در روده ها کاهش می دهند، به همین علت معمولاً همگی ما در برابر بیماری ها آسیب پذیرتر هستیم.

اجتناب از خوردن برخی مواد غذایی
ماده گلوتن همیشه در تغذیه روزانه ما وجود دارد. این ماده در گندم، چاودار و جو یافت می شود. گلوتن پروتئینی است که با بیماری های بسیاری ارتباط مستقیم دارد، به همین دلیل اگر در مصرف آن زیاده روی نکنیم، وضعیت بدنی بهتری خواهیم داشت. پس سعی کنید از غلات دیگری که حاوی گلوتن نیستند (مثل گندم سیاه، ذرت،...) استفاده کرده و مواد غذایی صنعتی و آماده را از برنامه غذایی روزانه خود حذف کنید؛ این مواد نه تنها هیچ طعم، مزه و ارزش غذایی خاصی ندارند بلکه حتی حاوی مقادیر بالای قند نیز می باشند. به جای این مواد، از نخود، لوبیا و عدس استفاده کنید.

دور مصرف قهوه را خط بکشید، چون این ماده در حکم محرکی است که تنها به افزایش کورتیزول و آدرنالین خون و افت سریع آن منجر می شود.

مراقبت از ph خون
همه ما می دانیم که خون امکان اکسیژن رسانی به سلول های بدن را فراهم می سازد و به این شکل انرژی مورد نیاز آن ها را تأمین می کند. هر ماده غذایی که مصرف می شود ممکن است گلبول های قرمز خون را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، یک تغذیه غلط، خون را اسیدی و حرکت گلبول های قرمز را به سمت سلول های بدن، کند می کند. به این ترتیب، گلبول های قرمز درست زمانی که به اکسیژن نیاز دارند، این ماده حیاتی را به میزان کافی دریافت نمی کنند و در نتیجه توان تولید انرژی کافی و مورد نیاز بدن را از دست می دهند.

پس سعی کنید مصرف غذاهای اسیدی را به حداقل برسانید، یعنی موادی چون گوشت، فراورده های لبنی، غلات تغییر شکل یافته و ... و به جای آن ها مواد غذایی قلیایی را انتخاب کنید، مثل میوه ها و سبزیجات و به خصوص سبزیجاتی که رنگ سبز تیره دارند.

به عقیده متخصصان، برنامه غذایی اغلب مردم، شامل 80 درصد مواد اسیدی و 20 درصد مواد قلیایی است، در حالی که همگی ما باید سعی کنیم تا جای این درصدها را به هر نحوی که شده تغییر دهیم. پس بکوشید تا از مواد غذایی ارگانیک و طبیعی استفاده کنید چون سرشار از ویتامین C و مواد معدنی (کلسیم، منیزیم، آهن، کروم) و نیز پروتئین های گیاهی (بادام و عدس) هستند.

آهسته غذا بخورید و غذا را به خوبی بجوید
دستگاه گوارش در بدن انسان نقش مهمی ایفا می کند به طوری که می توان آن را مغز دوم نامید. گوارش عملی است که به انرژی بالایی نیاز دارد و در این میان از یکسو عادات غذایی اشتباه و از سوی دیگر استرس زیاد، معده را بیش از حد نیاز تحریک می کند. اگر از دستگاه گوارش خود مراقب نکنید، حتی مصرف ویتامین ها و مواد معدنی نیز فایده ای برایتان نخواهد داشت. پس به شکل و روش غذا خوردن خود اهمیت بدهید.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد - تبیان

توصیه های طب سنتی درباره مصرف پنیر

در طب سنتی زمان خوردن برخی مواد غذایی و همچنین این که آن ها را با چی بخوریم و با چی نخوریم خیلی مهم است؛ یکی از این مواد غذایی پنیر است که در ادامه نکاتی را راجع به آن آورده ایم.

با توجه به سه حدیثی که در ادامه آمده است متوجه می شویم که در طب اسلامی پنیر دارای خواص بسیار خوبی است که البته زمان خوردن آن و با چی خوردن آن بسیار حائز اهمیت است.

در حدیثی از امام صادق علیه السلام آمده است: نِعْمَ اللُّقْمَةُ الْجُبْنُ، تُعْذِبُ الْ فَمَ وَ تُطَیبُ النَّ کهَةَ وَ تَهْضِمُ ما قَبْلَهُ وَ تُشَهِّی الطَّعامَ؛ چه خوب لقمه ای است پنیر، دهان را تر و تازه و خوشبو می کند، غذای قبلی را هضم و غذا را مطبوع می سازد. بحارالأنوار (ط-بیروت) ج 63، ص 105، ح 11

و در حدیثی دیگر آمده است: سَاَلَهُ رَجُلٌ عَنِ الْجُبْنِ... فَقالَ لی: هُوَ ضارٌّ بِالْغَداةِ نافِعٌ بِالْعَشی ... وَ یزِیدُ فِی مَاءِ الظَّهْر. مردی درباره پنیر از امام صادق علیه السلام پرسید... امام فرمودند: خوردن پنیر، صبحگاهان مضرّ است و شامگاهان مفید و آب کمر را زیاد می کند. کافی (ط-الاسلامیه) ج 6، ص 340، ح 3

و در یک حدیث دیگر هم از امام صادق علیه السلام، آمده است: الجُبنُ وَالجَوزُ إذَا اجتَمَعا فی کلِّ واحِدٍ مِنهُما شِفاءٌ، وإنِ افتَرَقا کانَ فی کلِّ واحِدٍ مِنهُما داءٌ. پنیر و گردو، چون با هم یک جا جمع شوند، در هر یک از آن ها درمان است؛ امّا اگر از هم جدا شوند، در هر یک از آن ها درد است. الکافی، جلد 6، صفحه 340، حدیث 2

پنیر را با این ها بخورید
پنیرها دو نوع تازه و کهنه دارند و طبع نوع تازه آن ها، سرد و تر است اما پنیرهای کهنه، طبع گرم و خشکی دارند. با این حال برای هر دوی این پنیرها، مصلح های یکسانی در طب سنتی در نظر گرفته شده است. بهترین مصلح پنیر که از گذشته تاکنون بیشتر ما عادت به مصرف آن داریم، گردو است اما می توان از سبزی های معطر، آویشن، نعناع خشک و حتی عسل هم به عنوان تعدیل کننده طبع انواع پنیر استفاده کرد
.

یکی از دلایلی که گفته می شود پنیر را با گردو بخورید این است که غده پاراتیروئید، وظیفه تنظیم کلسیم و فسفر بدن و جذب آن ها را به عهده دارد. این غده کلسیم و فسفر را با یکدیگر و در کنار هم می شناسد، بنابراین زمانی که ماده غذایی حاوی کلسیم را مصرف می کنیم، باید همراه آن فسفر نیز مصرف کنیم، در غیر این صورت، غده پاراتیروئید فسفر را از مغز بر می دارد که موجب کند ذهنی می شود. به همین دلیل مصرف گردو همراه پنیر توصیه می شود.

البته اگر پنیر همراه با گردو مصرف شود، چاق کننده است، همچنین مصرف پنیر همراه با گردو، نعناع و آویشن نیز چاق کننده است. پس کسانی که قصد افزایش وزن دارند بهتر است پنیر را با گردو بخورند. ترخون ضرر پنیر بر بدن را از بین می برد.

مهرداد میرکریمی، متخصص طب سنتی در این باره می گوید: در طب سنتی آمده است که پنیر همراه با نعناع و ترخون مصرف شود. به گفته وی مصرف نعناع با ترخون همراه با پنیر بسیار مناسب است چرا که پنیر هضمش سخت است و همراه با سبزی های یاد شده هضمش بهتر صورت می پذیرد.

حسن اکبری، متخصص آسیب شناس و طب سنتی ایرانی نیز در این باره می گوید: بهتر است پنیر همراه مغز دانه هایی مانند گردو و یا خرما، کشمش و مواد گرم پرانرژی مصرف شود تا انرژی لازم را از این مواد دریافت کند. پنیر از لبنیات پرمصرف در سبد غذایی ما ایرانیان است و حذف آن امکان پذیر نیست پس بهتر است هنگام مصرف پنیر به نوع موادی که با آن استفاده می شود توجه شود تا مشکلی پیش نیاید.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد - تبیان