نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

توصیه ها و مراقبت‌ های پس از زایمان سزارین

آمار زایمان سزارین در جامعه ما بسیار بالاست. این آمارها بسیار بالاتر از استانداردهای جهانی است و مهم‌ترین علت آن هم ترس بسیاری از مادران از درد زایمان طبیعی می‌باشد. صرف نظر از آمار بالای سزارین، باید به این گروه از مادران، اطلاعات مفیدی درباره‌ی مراقبت‌های پس از زایمان سزارین بدهیم.

زخم ناشی از عمل جراحی سزارین درد زیادی را برای مادر به همراه دارد و عدم تحمل این درد و یا عدم آگاهی از نحوه کنترل این درد، ممکن است بر تغذیه نوزاد با شیر مادر تأثیر منفی بگذارد و حتی ممکن است افسردگی بعد از زایمان را تشدید کند و از لحاظ روحی بر سلامت مادر و نوزاد تأثیر منفی بگذارد.

نکاتی که بایستی پس از سزارین رعایت کنید

انجام سزارین به معنای درد کمتر نیست
بسیاری از زنان قبل از زایمان، به این دلیل سزارین را انتخاب می‌کنند تا از درد زایمان طبیعی فرار کنند، بی خبر از آن که ممکن است درد ناشی از جراحت سزارین بسیار دردناک باشد. به عبارت دیگر باید به این دسته از مادران که هیچ‌گونه منع پزشکی برای انجام زایمان طبیعی را ندارند، اطلاع و آگاهی کافی دهیم که انجام سزارین به معنای درد کمتر نمی‌باشد
.

پزشک متخصص پس از انجام سزارین، داروهای مسکن را برای درد این مادران تجویز می‌کند، اما اگر باز هم درد غیر قابل تحملی برای مادر ایجاد شود، می‌تواند از پزشک خود درخواست داروی مسکن بیشتری کند.

راه رفتن دردهای پس از سزارین را برطرف می کند
چند ساعت پس از زایمان سزارین، به مادران توصیه می‌شود که راه رفتن را شروع کنند. قدم زدن و راه رفتن نفخ مادر را از بین می‌برد. بسیاری از دردهای مادر سزارینی به علت جمع شدن گازها درون بدن اوست که با راه رفتن معمولا برطرف می‌شود
.

اولین بار قدم زدن پس از زایمان سزارین، معمولا تجربه‌ای همراه با درد شدید است و فرد احساس می‌کند که بخیه ها ممکن است پاره شوند. اگر احساس می‌کنید که نمی‌توانید بر روی پاهایتان بایستید، از پرستار خود کمک بگیرید.

مقادیر زیادی آب و مایعات بنوشید
نوشیدن مقادیر زیادی آب و مایعات به مادرانی که سزارین کرده‌اند توصیه می‌شود. یکی از مشکلات بزرگی که بر سر راه مادران سزارینی است یبوست می‌باشد .اگر این مادران به یبوست مبتلا شوند، زور زدن موقع اجابت مزاج به بخیه ها فشار زیادی وارد می‌کند و بسیار دردناک می‌باشد. بنابراین برای جلوگیری از ایجاد این مشکل، نوشیدن مقادیر زیادی آب به این مادران توصیه می‌شود
.

خنده، سرفه و عطسه می تواند مشکل ساز شود
به علت فشار آمدن به بخیه های جراحی، مادر سزارینی حتی‌المقدور باید از خندیدن زیاد، سرفه و عطسه شدید پرهیز کند
.

استراحت و خواب کافی را در برنامه خود قرار دهید
استراحت کردن در روزهای اول پس از زایمان سزارین به مادران توصیه می‌شود. استراحت کردن و خوابیدن کافی سبب تسریع در بهبودی بخیه های سزارین می‌شود.

روی کمک دیگران حساب کنید
اگر می‌توانید از فردی مانند مادر و خواهر و یا دوست خود بخواهید در روزهای اول پس از زایمان سزارین، به شما در کارهای مربوط به بچه داری و خانه داری کمک کند
.

افسردگی در کمین مادرانی است که قادر به زایمان طبیعی نیستند
اگر فردی بودید که تمایل به زایمان طبیعی داشتید، اما به هر علتی قادر به انجام آن نشدید و به صلاح پزشک خود، زایمان سزارین برای شما ترجیح داده شد ممکن است از لحاظ روحی در فشار باشید. بنابراین باید سعی کنید تا از ورود هر گونه فکر منفی در خصوص ناتوانی در این امر جلوگیری کنید و تنها به این فکر کنید که نوزاد سالم و کاملی خدا به شما عطا کرده است و دیگر خود را نباید ناراحت کنید. به اطرافیان و مخصوصا همسر این فرد توصیه می‌شود که از ایجاد افکار منفی در منزل خودداری کنند تا مادر به افسردگی مبتلا نشود.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد - تبیان

تهیه شیک پروتئین بر پایه مواد مغذی سالم و بدون استفاده از مکمل

شیک پروتئین، بخش مهمی از تناسب اندام است، بخصوص اگر در حال عضله سازی باشید. متاسفانه، پودرهای پروتئینی، پر از مواد نگهدارنده، بسط دهنده‌ها، و مواد محرمانه‌ای هستند که حتی نمی‌توانید آنها را تلفظ کنید! خبر خوب این است که شما می‌توانید خودتان شیک‌های پروتئین درست کنید.

درست کردن شیک پروتئین برای خودتان، آسان و مقرون بصرفه است، و سالم‌تر از مخلوط‌های فروشگاهی می‌باشد. شما مطمئن خواهید بود که فقط از مواد مغذی و مواد غذایی سالم و بی خطر استفاده می‌کنید. در این مقاله نکاتی درباره‌ی جایگزین‌های پودر پروتئین در اختیار شما قرار می‌دهیم که می‌توانید برای درست کردن شیک‌های پروتئین خودتان، از آنها استفاده کنید.

مواد غذایی مناسب برای تهیه شیک پروتئین خانگی و بدون استفاده از مکمل

استفاده از لبنیات در تهیه شیک پروتئین
لبنیات به شیک شما، حالت کرمی اضافه می‌کنند و میزان پروتئین آن را افزایش می‌دهند. پایه‌ی یک شیک پروتئین، همیشه شیر است. شیر در هر وعده حدود ۹ گرم پروتئین دارد. نوع شیری که استفاده می‌کنید، به اهدافتان در مورد کالری بستگی دارد.

بعنوان مثال، اگر می‌خواهید وزن کم کنید، می‌توانید از شیر کم چرب استفاده کنید و اگر می‌خواهید عضله‌تان را افزایش دهید، از شیر کامل استفاده کنید. اگر هم می‌خواهید که شیک پروتئین‌تان، غلیظ و کرم مانند شود، می‌توانید به آن پنیر کاتیج بیفزایید.

پنیر کاتیج، از پروتئین کازئین ساخته می‌شود که نوعی پروتئین کند هضم است. این پروتئین، تمام انرژی که برای روز و اسیدهای آمینه‌ای که برای ساخت بافت‌های عضلانی نیاز دارید تامین می‌کند. همچنین قوام شیک پروتئین شما را نیز بهتر می‌کند. حتی بهتر از آن، کالری پنیر کاتیج، کمتر از سایر محصولات لبنی است. یک گلوله پنیر کاتیج می‌تواند به شیک پروتئین شما، غلظت بستنی مانند بدهد، درست مانند شیک تهیه شده از پودرهای فروشگاهی.

پنیر ریکوتا هم، یکی دیگر از افزودنی‌های بسیار عالی برای شیک‌های پروتئین است. این پنیر در هر وعده حدود ۱۶ گرم پروتئین دارد، سریع‌تر هضم می‌شود و تولید بافت عضلانی را افزایش می‌دهد.

شما همچنین می‌توانید از ماست بعنوان جایگزین پنیر ریکوتا یا کاتیج استفاده کنید. ماست، درست مانند پنیر کاتیج عمل می‌کند، اما فواید پروبیوتیک را نیز به نوشیدنی‌تان می‌افزاید. ماست در هر وعده حدود ۸ گرم پروتئین دارد. همچنین حاوی باکتری‌های مفیدی است که به سلامت بهتر دستگاه گوارش کمک می‌کند. اگر دچار عدم تحمل لاکتوز هستید، ماست برای شما فوق العاده مفید است.

استفاده از فرآورده های سویا در تهیه شیک پروتئین
اگر نمی‌توانید یا نمی‌خواهید پنیر بخورید، می‌توانید از فرآورده های سویا بعنوان جایگزین استفاده کنید. فرآورده های سویا، سرشار از پروتئین با کیفیت هستند، اما کم چرب و کم کالری می‌باشند. ما توصیه می‌کنیم که از توفوی نرم بعنوان یک ماده‌ی غلیظ کننده در شیک پروتئین‌تان استفاده کنید.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد مجله تناسب اندام

توصیه هایی برای رانندگی ایمن و بی خطر در دوره بارداری

اکثر خانم های باردار از رانندگی اجتناب می کنند، اما در عین حال منعی برای این کار نیست، به شرط آنکه تمام نکات ایمنی برای حفظ سلامتی مادر و جنین در نظر گرفته شود. کافیست به برخی قوانین ساده توجه کنید. در این مطلب توصیه هایی برای رانندگی ایمن در دوره ی بارداری داریم. لطفا با ما همراه باشید.

تصادفات رانندگی در زمره مهم ترین علل مرگ جنین
نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۰۱ چاپ رسیده است، نشان می دهد که تصادفات رانندگی علت اصلی مرگ جنین در شکم مادر است. نتایج پژوهش دیگری که در سال ۲۰۱۴ در کانادا انجام شده نیز نشان می دهد که از هر پنج زن باردار، یک زن در معرض تصادفات رانندگی قرار دارد. محققان معتقدند که خانم ها در دوره بارداری به میزان ۴۲ درصد بیشتر در معرض تصادفات رانندگی قرار می گیرند.

سه ماهه دوم، خطرناک ترین دوره بارداری برای رانندگی
خانم هایی که در دوره بارداری پشت فرمان می نشینند، باید بیشتر احتیاط کنند. به عقیده متخصصان خطر بروز تصادف در سه ماهه دوم بارداری بیشتر است، به خاطر اینکه خانم باردار در این دوره احساس ناراحتی زیادی ندارد و فعالیت هایی مانند رانندگی و غیره را کنار نمی گذارند
.

در شروع دوران بارداری علائمی مانند حالت تهوع، خستگی و بیخوابی مانع از رانندگی می شود، اما در سه ماهه دوم خانم ها راحت تر هستند. بنابراین بیشتر پشت فرمان می نشینند و بیشتر در معرض آسیب قرار می گیرند.

می توانم در دوران بارداری رانندگی کنم؟
اگر در دوره بارداری دچار مشکلاتی از قبیل فشار خون بالا، احتمال زایمان زودرس، دیابت کنترل نشده، کم خونی جدی و یا بارداری پرخطر هستید، نباید پشت فرمان بنشینید
. بهتر است شرایط تان را کنترل کنید و از رانندگی بپرهیزید.

توصیه های قبل از رانندگی

·         قبل از رانندگی، از بلند کردن اشیای سنگین مانند کیف یا چمدان و قرار دادن آنها در صندوق عقب خودرو بپرهیزید.

·         همیشه در ماشین، پرونده ی پزشکی مربوط به بارداری تان و یا یک گزارش مختصر از وضعیت بارداری تان داشته باشید.

·         دفترچه بیمه، آخرین سونوگرافی و نتایج آخرین آزمایشات و غیره همراهتان باشد.

·         برای راحتی خودتان بهتر است یک کوسن راحت پشت کمرتان روی صندلی ماشین قرار دهید تا از بروز کمردردهای احتمالی پیشگیری کند و در وضعیت راحت تری رانندگی کنید.

نکات مهم در حین رانندگی

·         قبل از اینکه پای تان را روی گاز فشار دهید، حواستان باشد که فاصله ی بدن تان تا فرمان ۲۵ سانتی متر باشد.

·         صندلی را تا حد امکان عقب ببرید و به گونه ای تنظیم کنید تا پاهایتان روی پدال ها فیکس شوند.

·         از رانندگی در مسافت های طولانی بپرهیزید، اما اگر مجبور به این کار شدید، حتما هر یک تا دو ساعت یکبار توقف کرده و چند قدم راه بروید تا از مشکل ((ادم)) و ((ترومبوز)) در امان باشید.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد - تبیان

توصیه های طب سنتی درباره تغذیه و سبک زندگی در فصل زمستان

با توجه به فراگیر شدن سیستم‌های گرمایشی در خانه‌ها و خودرو‌ها، اغلب افراد شهرنشین تجربه واقعی از سرمای زمستان ندارند. با این حال نوع تغذیه ما می‌تواند در احساس بیشتر یا کمتر سرمای هوا موثر باشد.آیا باید در فصول سرد سال از مواد غذایی چرب و شیرین بیشتر استفاده شود؟ آیا تحمل‌پذیری برخی افراد در برابر سرما به میزان ذخایر چربی و وزن آنها مربوط می‌شود؟ آیا سرما سبب کاهش وزن و لاغری می‌شود؟ می‌توانیم عضلات‌مان را در مجاورت با سرما سفت و قوی کنیم؟

در این فصل بر اثر مجاورت بدن با سرما، سوخت و ساز بدن برای تامین گرما بیشتر می‌شود و قدرت هضم افزایش می‌یابد و فرد گرسنه می‌شود و اشتها بالا می‌رود و طبیعتا افراد سردمزاج به دلیل مغلوب شدن در برابر سرما بیشتر از افراد گرم مزاج به مصرف غذاها و نوشیدنی‌های گرم و پرکالری نیاز دارند که افرادخانه نشین و کم تحرک و کسانی که در مجاورت سرما نیستند به تغییر در برنامه غذایی خود نیاز ندارند.

تغذیه مناسب در فصل زمستان
برخی افراد بر این باورند که در زمستان برای تامین انرژی و تحمل سرما باید از غذاهای چرب و شیرین به میزان بیشتری استفاده کنند. این نوع غذاها علاوه بر افزایش وزن برای کبد مضرند و باعث بروز بیماری‌های انسداد کبد می‌شود و تنها کسانی به استفاده محدود از غذاهای پرچرب و شیرین مجاز هستند که به دلیل شغلشان تماس طولانی تری با سرما دارند، مثل کارگران ساختمانی و ورزشکارانی که در فضاهای باز ورزش می‌کنند
.

فصل زمستان فرصت خوبی برای استفاده از مغزهایی مثل بادام و پسته و گردو و میوه‌های خشکی مثل انجیر است. این ترکیبات علاوه بر خواص تغذیه‌ای سبب تقویت کبد و مغز و قوای بدن در مقابله با سموم مختلف همچون سموم ناشی از آلودگی هوا می‌شود، ضمن این که از میوه‌هایی همچون انار و شلغم نباید غافل شد و لازم است بدانید افراط در مصرف مرکبات می‌تواند باعث سوءهضم و عوارض ناشی از آن شود.

مصرف خرما و انواع خشکبار و مغزهای آجیلی در زمستان علاوه بر تامین بیشترین کالری و انرژی به دلیل فیبر بالایی که دارد می‌تواند از یبوست ناشی از کاهش فعالیت فیزیکی که در فصل زمستان اتفاق می‌افتد، پیشگیری کند.

رابطه میزان چربی بدن با توانایی تحمل سرما
حساسیت به سرما در مجموع به عوامل مختلف محیطی و فردی ازجمله مزاج، میزان بافت چربی بدن، نوع تغذیه، نژاد و نوع فعالیت بدنی بستگی دارد و در نتیجه میزان ذخایر چربی بدن به تنهایی نمی‌تواند تعیین‌کننده میزان مقاومت یا حساسیت بدن به سرما باشد.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد قدس آنلاین

تاثیرات منفی مصرف بیش از اندازه شیک پروتئین بر سلامتی

شیک پروتئین، یکی از رایج‌ترین مکمل‌های فیتنس است. اگر درست مصرف شود، مانع از اضافه وزن شده و کالری‌های اضافی را حذف می‌کند همچنین به فرد کمک می‌کند تا به اهدافش در تغذیه برسد، توده عضلانی را افزایش داده و چربی ذخیره شده در بدن را کاهش می‌دهد. زیرا به‌عنوان یک مکمل، مواد مغذی مهمی را برای سالم ماندن ضروری است تأمین می‌کند. اما مقادیر بیش از اندازه یک چیز خوب هم می‌تواند به ضرر سلامتی باشد که شامل محصولات پُرمصرف در فیتنس مانند شیک پروتئین‌ها می‌شود. در این مطلب نگاهی عمیق‌تر به تأثیرات منفی مصرف زیاد شیک پروتئین داریم.

اثرات نامطلوب مصرف بیش از حد شیک پروتئین

تغذیه ناکافی
بعضی از افراد، برای متناسب ماندن، زیاد به شیک پروتئین‌ وابستگی پیدا می‌کنند، آن‌ها فراموش می‌کنند که این تنها بخش کوچکی از یک رژیم غذایی سالم است. مصرف شیک پروتئین برای تأمین تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن، کافی نیست و نباید به‌عنوان جایگزین یک وعده غذایی کامل، مورد استفاده قرار گیرد
.

این محصول برای افزایش مصرف پروتئین با کیفیت در فرد طراحی شده است. بله، شیک پروتئین در رده مکمل‌های غذایی است اما تمام مواد مغذی را که منابع غذایی خالص ارائه می‌دهند، تأمین نمی‌کند. ضمناً غذاهای طبیعی، کمتر فرآوری شده‌اند و حاوی مواد مغذی بیشتر و نگهدارنده‌های کمتری هستند. بنابراین، همیشه به شیک پروتئین‌ها برتری دارند. به مرور زمان، مصرف زیاد این محصول، می‌تواند منجر به کمبودهایی در مواد مغذی و مقوی شود.

احساس سیری کمتر
سیری به احساس ِ پُربودن و رضایت بعد از خوردن غذا یا نوشیدنی برمی‌گردد
. به‌طور طبیعی، غذاهای مقوی، بیشترین احساس سیری را در بردارند و همچنین از نظر کالری، در پایین‌ترین رده قرار می‌گیرند. پروتئین، سیرکننده‌تر از چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها محسوب می‌شود، اما این ویژگی شامل پروتئین‌های مایع  نمی‌شود.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۲ در the Obesity journal منتشر شد، اعلام کرد در میان شرکت‌کننده‌ها در این پژوهش، فرایند جویدن غذاها، به میزان رضایت و سیری در این افراد مربوط بوده است. همچنین جویدن پروتئین، احتمال مصرف کالری بیشتر را به حداقل می‌رساند. نتایج مطالعه‌ای مشابه می‌گوید، شرکت‌کننده‌هایی که به‌جای نوشیدن پروتئین، آن را جویده بودند، ۲۰ درصد کالری کمتری مصرف کرده بودند. اگر شما با یک وعده سیر نشوید، مایلید بیشتر بخورید و این منجر به پرخوری و اضافه وزن می‌شود.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد علم ورزش