نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد ندای سلامت

وبلاگ نوآورد، وابسته به وبسایت نوآورد، در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

چطور محبوب دیگران باشیم؟ نکاتی درباره محبوبیت

انسان ها نیاز دارند تا دیگران را دوست بدارند و در برابر، دیگران هم آنها را دوست داشته باشند و مورد تأیید قرار دهند. محبوب بودن، یک نیاز ذاتی است. در هرم نیازهای روانی فرد، نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن، یکی از اصلی ترین نیازهای روانی هر انسانی است.

در مواجهه با موضوع محبوبیت میان مردم، نکته ای که بیش از هر چیز اهمیت دارد، رفتار صادقانه و نیت خیر در برابر فریبکاری و ریاکاری است. منظور ما از محبوب بودن در میان مردم، محبوب بودن حقیقی و واقعی است؛ یعنی فرد با نیت خیر و رفتار صادقانه به گونه ای با مردم برخورد کند که به دل آنها بنشیند و دوستش بدارند. در محبوبیت حقیقی مورد نظر ما، فرد از صمیم قلب در تلاش است تا با دیگران مهربان بوده و خواسته های احتمالی آنها را انجام دهد.

آداب معاشرت، پیش نیاز کسب محبوبیت
اگر قرار است شما فردی محبوب و دوست داشتنی باشید، لازمه آن این است که به نحوه صحبت و برخوردتان دقت کنید.

·         سرزنش کردن مداوم بقیه را فراموش کنید، غیر از یک تذکر دوستانه و مقطعی، بقیه حرف هایی که لحن شماتت آمیز داشته باشد، منجر به ایجاد فاصله بین شما و دیگران خواهد شد.

·         دیگران را در جمع خرد و کوچک نکنید. نمی توانید کسی را در جمع خرد کنید و آنگاه انتظار داشته باشید که آن فرد شما را دوست داشته باشد.

·         آداب مخالفت کردن را بیاموزید. بلند کردن صدا، استفاده از ادبیات تحقیر آمیز و صحبت کردن با تحکم، راه مناسبی برای مبارزه با ایده های دیگران نیست. «دوست خوبم، من طوری دیگر فکر می کنم» راه بهتری به نظر می رسد.

·         تلخ زبانی ممنوع! واقعا اگر حدس می زنید حرفتان دیگران را می آزارد یا آن را مطرح نکنید یا لحن و زبانش را تغییر دهید.

·         اگر می خواهید کسی را راهنمایی کنید راه اصولی این کار را یاد بگیرید. وقتی دیگری را نصیحت می کنید، او احساس می کند خود را داناتر از وی فرض کرده اید. سعی کنید طوری نظرتان را بگویید که چنین حسی پیدا نکند.

·         اگر فکر می کنید مطلب مهمی را باید به کسی بگویید از واژه های «من پیشنهاد می کنم» یا «به نظر من...» استفاده کنید.

·         به هیچ وجه رازی را که کسی با شما در میان گذاشته، تحت هر شرایطی و به هر دلیل خاصی، حتی اگر با او اختلافی پیدا کردید، فاش نکنید. اینکه افراد مطمئن باشند رازشان در سینه شما حبس خواهد شد، اهمیت بالایی در محبوبیت شما میان دیگران دارد.

برای آنکه فردی محبوب و دوست داشتنی باشید باید ظاهری آراسته و مرتب داشته باشید. البته این آراستگی و مرتبی هیچ ارتباطی به لباس های گران قیمت و ظاهرهای متکبرانه ندارد. پیامبر گرامی ما در این زمینه می فرمایند: خداوند دوست دارد تا وقتی بنده ای نزد دیگر برادران خود می رود با ظاهری آراسته و زیبا برود. امام رضا(ع) نیز می فرمایند: از سنت های پیامبر، کوتاه کردن مو و عطر زدن بود.

پیشقدم شدن در سلام کردن هم راه دیگری است که محبوبیت شما را در بین اطرافیان و مردم بیشتر کند. امام علی(ع) در زمینه خوش رفتاری می فرمایند: زیور ایمان پاکی درون است و خوش رفتاری بیرون. در جای دیگری پیامبر گرامی اسلام(ص) می فرمایند: حسن خلق و رفتار نیکو رشته دوستی و محبت را استوار می کند.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد همشهری آنلاین

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.