هویج و سرطان سینه
وقتی پای پیشگیری از سرطان سینه به میان میآید، محققان
خوردن هویج، طالبی و سیبزمینی شیرین را توصیه میکنند؛ خوراکیهایی که سرشار از
پیشسازهای ویتامینA یا همان بتاکاروتن هستند. بتاکاروتن به پیشگیری
از سرطان سینه کمک میکند.
نتایج پژوهشی که در ژورنال تغذیه بالینی آمریکا به چاپ رسید هویج و البته رنگدانه بتاکاروتن موجود در آن خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان 60 درصد کاهش می دهد. محققان اروپایی برای رسیدن به این نتیجه تأثیر این ترکیب را روی 1500 زن مبتلا به تومورهای سینه و 1500 زن بدون تومور بررسی کردند. آنها در خصوص عادت های غذایی این خانم ها بررسی کرده و میزان بتاکاروتن و همچنین دیگر مواد مانند ویتامین C و لیکوپن خون این خانم ها را آزمایش کردند.
بر این اساس زنانی که در جریان خون خود از سطوح بالاتری از بتاکاروتن برخوردارند، کمتر درمعرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار میگیرند. بنابراین اگر میخواهید از مزایای بتاکاروتن در رژیم غذایی ضدسرطان سینه بهرهمند شوید، بهتر است به خوردن میوهها و سبزیجات نارنجی مانند هویج روی بیاورید.
برگرفته از مقاله «فواید درمانی و دارویی هویج»