به طور کلی، واکنش افراد دیابتی نسبت به نوشیدنی ها و غذاها با یکدیگر متفاوت است، از این رو بهتر است هر فرد واکنش های بدن خود به مواد غذایی مختلف را ثبت نموده و از آنها آگاه باشد.
مهم ترین علل نوسانات قند خون
کافئین، افزایش دهنده قند خون
کافئین موجود در قهوه می تواند موجب
افزایش سطح قند خون شود. این قضیه در مورد سایر نوشیدنی های کافئین دار نظیر چای
سیاه، چای سبز و نوشیدنی های انرژی زا نیز صدق می کند. نکته جالب آنکه، برخی دیگر
از ترکیبات موجود در قهوه به پیشگیری از بروز دیابت نوع 2 در افراد سالم کمک می
کنند.
مواد غذایی بدون قند، افزایش
دهنده قند خون
بر خلاف باور عموم، بسیاری از مواد
غذایی بدون قند باعث افزایش سطح قند خون بدن می شوند، موضوعی که به دلیل میزان
بالای کربوهیدرات نشاسته ای موجود در این مواد می باشد. قبل از مصرف مواد غذایی
بدون قند بایستی وجود الکل های قند (Sugar Alcohols) مانند سوربیتول و زایلیتول را بررسی نمود؛ میزان کربوهیدرات این
مواد شیرین کننده کمتر از قند معمولی (ساکاروز) است، اما همین مقدار نیز ممکن است
برای افزایش قند خون بدن کافی باشد.
غذاهای چرب، عامل افزایش قند خون
مصرف غذاهایی مانند پیتزا و سیب
زمینی سرخ کرده که مقدار چربی و کربوهیدرات آنها زیاد می باشد، باعث افزایش قند
خون می شوند. به طور کلی، غذاهای پرچرب سطح قند خون بدن را مدت طولانی تری بالا
نگه می دارند.
سرماخوردگی شدید، دیگر علت
افزایش قند خون
زمانی که بدن در حال مبارزه با یک
بیماری است، سطح قند خون افزایش می یابد. نوشیدن آب و سایر مایعات برای هیدراته
ماندن بدن ضروری است. در صورتی که حالت اسهال و استفراغ بیش از 2 ساعت به طول بینجامد
و یا بعد از دو روز بیماری، بهبودی در وضعیت سلامتی شما روی ندهد، بایستی به پزشک
خود مراجعه نمایید. علاوه بر این، برخی از داروها مانند آنتی بیوتیک ها و داروهای
ضد احتقان بر روی قند خون بدن تاثیر می گذارند.
استرس شغلی، علتی برای افزایش
قند خون
زمانی که تحت فشار هستید، بدن شما
هورمون هایی ترشح می کند که باعث افزایش میزان قند خون می شوند. این پدیده در
افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شایع تر است. روش های رسیدن به آرامش از طریق تنفس
عمیق و ورزش را بیاموزید و عوامل استرس زا را تا حد امکان از زندگی خود حذف
نمایید.
نوشیدنی های ورزشی، عامل افزایش
سطح قند خون
نوشیدنی های ورزشی به منظور جبران
(Replenish) سریع مایعات از دست رفته در حین ورزش مصرف می شوند، اما میزان
قند موجود در برخی از این نوشیدنی ها بسیار بالا بوده و می تواند خطرناک باشد. آب معمولا
تام نیاز بدن برای ورزش متوسط زیر یک ساعت را تامین می کند و استفاده از این
نوشیدنی ها برای ورزش های طولانی تر و شدید تر مناسب می باشد. اگر قصد استفاده از
نوشیدنی های ورزشی را دارید، نخست از بی خطر بودن میزان کالری، کربوهیدرات و مواد
معدنی موجود در آنها اطمینان حاصل نمایید.
میوه های خشک، افزایش دهنده قند
خون
به طور کلی میوه ها موادی سالم و
مفید هستند، با این حال بایستی میان میوه های تازه و خشک تفاوت قائل شد. میزان
کربوهیدرات موجود در میوه های خشک به مراتب بیش از میوه های تازه است، برای مثال
در هر 100 گرم زردآلوی تازه 11 گرم کربوهیدرات و در هر 100 گرم زردآلو خشک (قیسی)
83 گرم کربوهیدرات وجود دارد یعنی بیش از 7.5 برابر.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.
منبع: نوآورد
یکی از تفاوت های انسان با سایر موجودت در قدرت سخن گفتن همراه با ایجاد اصوات همگون است. صدا و کلام نقش مهمی در زندگی انسان دارند چون تمام ارتباط ها و ابراز احساس ها با این دو توانایی انجام می شوند و هر عاملی که صدا و کلام را دستخوش تغییر کند، باعث اختلال در کیفیت زندگی خواهد شد. در این مطلب با مهم ترین و رایج ترین علل تغییر صدا آشنا خواهید شد.
مهم ترین علل تغییر صدا
سرماخوردگی
مهم ترین عاملی که باعث تغییر صدا می شود، سرماخوردگی
است. سرماخوردگی با چند مکانیسم صدا را تغییر می دهد. اولین اختلال مربوط به
درگیری سینوس ها و مجرای بینی است. گرفتگی و ترشحات داخل سینوس و مجرا باعث بسته
شدن مجاری صوتی می شود.
مکانیسم بعدی مربوط به التهابی است که در اثر فعالیت ویروس ناشی از سرماخوردگی در تارهای صوتی ایجاد می شود. این بیماری لارنژیت نام دارد و افراد مبتلا بعد از سرماخوردگی هر کاری می کنند، نمی توانند صدایی از گلو خارج کنند. بعد از بهبود سرماخوردگی صدا خود به خود به وضعیت قبلی بر می گردد ولی لارنژیت به درمان نیاز دارد. درمان، استراحت تارهای صوتی است، یعنی فرد باید یکی- دو روز از صحبت کردن اجتناب کند. استفاده از مایعات گرم و داروهای رقیق کننده خلط و ضدالتهاب هم کمک کننده هستند.
ریفلاکس معده
60درصد
افرادی که دچار گرفتگی صدا و بیماری مزمن حنجره هستند ریفلاکس دارند. ریفلاکس
بیماری ای است که به دلیل اشکال در دهانه مری، اسید معده وارد حلق می شود و به
تارهای صوتی صدمه می زند و باعث تغییر صدا می شود.
سرفه
سرفه در اثر وجود بیماری در ریه هاست. افرادی که زیاد
سرفه می کنند نفس خوبی برای صحبت کردن ندارند. همچنین سرفه در درازمدت، باعث تغییر
در انعطاف تارهای صوتی می شود.
سیگار کشیدن
سیگار ماده دخانی ای است که روی تارهای صوتی و ریه ها
اثر می گذارد. تاثیر سیگار روی حنجره می تواند منجر به بدخیمی شود. می توان گفت
سرطان حنجره رابطه مستقیم و تنگاتنگی با سیگار دارد. با حذف سیگار تقریبا می
توانیم سرطان حنجره را ریشه کن کنیم.
اگر فرد سیگاری به مدت 2 هفته دچار گرفتگی و تغییر صدا شود حتما باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند تا تارهای صوتی اش کاملا بررسی و حتی در صورت لزوم نمونه برداری انجام شود. تشخیص زودرس سرطان حنجره بسیار مهم است. برخلاف بقیه سرطان ها اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، سرطان درمان پذیر است و می توان بقیه تارهای صوتی را حفظ کرد تا توان صحبت کردن از بیمار گرفته نشود.
بیماری گره یا ندول تار صوتی
افرادی دچار این بیماری می شوند که از تارهای صوتی شان
استفاده بدی می کنند. افرادی که نیاز زیادی به استفاده از صدا دارند، خوانندگان و
نوحه خوانان هستند. البته افرادی که با خواندن دچار گرفتگی صدا می شوند، خوانندگان
حرفه ای نیستند و آموزش کافی برای استفاده درست از تارهای صوتی ندیده اند. چنین
افرادی دچار گرفتگی صدا و به دنبال آن گره در تارهای صوتی می شوند. اگر این افراد
همچنان به خواندن نادرست ادامه دهند ممکن است به جراحی نیاز داشته باشند. چون ندول
ها باید برداشته شوند.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.
امروزه درخت بدریخت سرطان در جامعه ایرانی ریشه دوانیده است و در سرتاسر ایران، باغ هایی از این درخت، سر به فلک کشیده اند و در ابتدا ذکر این مطلب را لازم می دانم که اغلب بیماری ها از جمله، سرطان ها را نباید امتحان الهی دانست بلکه نسیان انسانی دانست چرا که این متولیان سلامت جامعه و اکثریت عامه مردم هستند که نه تنها نسبت به فرمایشات و سیره عملی چهارده معصوم (ع) دچار بیماری نسیان و فراموشی شده اند بلکه نسبت به بخش های از قرآن مجید هم.
کسانی که دست در طبیعت خدا می برند، یاران شیطانند مبتلا به بیماری گشته اند و در مورد دستکاری نعمت های الهی، بی تفاوت شده اند. به عنوان مثال حجامتی را منع می کنند که مجرب ترین پزشکان یهودی و غربی مخفیانه برای بیماران خود انجام می دهند. حجامت عامی را منع می کنند که سموم و فلزات سمی موجود در خون آن، بیست و سه برابر سموم موجود در خون سرخرگ است. در ادامه علل شیوع سرطان شرح داده می شود تا صحت گفته های فوق معلوم تر گردد.
مهم ترین علل شیوع سرطان در زندگی مدرن
مصرف نمک تصفیه شده یددار
شاید برایتان سوال پیش بیاید که چرا رسول خدا (ص) و سایر
معصومین (ع) که علم لدنی داشتند، در مورد نمک چنین فرمودند: پیامبر اکرم: غذا
خوردن را با نمک شروع کن و با نمک تمام کن. چرا که هر کس این کار را بکند، خداوند
بسیاری از بلاها و مریضی ها را از او دفع می کند که کمترین آنها جذام است.
· امام باقر (ع): نمک شفای هفتاد بیماری است و اگر مردم خواص نمک را می دانستند برای درمان مریضی ها فقط از آن استفاده می کردند.
· امام صادق (ع): هر کسی بر نخستین لقمه از غذای خود، نمک بپاشد کک و مک صورت او از میان می رود.
پرواضح است که منظور حضرات معصومین (ع) از نمک، نک دریا یا نمک معدن بوده است و نه نمکی که مواد معدنی آن در فرایند به اصطلاح تصفیه، جدا شده باشد و چند ماده شیمیایی از جمله نوعی سفیدکننده به آن اضافه گردد. لازم است بدانید که نمک دریا یا معدن سرشار از املاح مختلف همچون منگنز، منیزیم، روی، برم، پتاسیم، مس، سدیم و غیره می باشد. علاوه بر این، به اندازه کافی حاوی ید طبیعی می باشد.
همچنین باید دانست که میزان طبیعی پتاسیم در بدن گیاهان، جانوران و انسان ها باید پنج برابر میزان سدیم باشد. ولی این نسبت با مصرف نمک تصفیه شده که فاقد پتاسیم است، برعکس می شود. لذا فرد مستعد ابتلا به فشار خون، بیماری های قلبی و سرطان می شود. در ضمن علت سرطان زا بودن نمک تصفیه شده را علاوه بر حذف شدن مواد معدنی نمک دریا یا معدن طی فرایند تصفیه، می توان به اضافه کردن چند نوع ماده شیمیایی که بدن قادر به دفع مقادیر اضافی آن نیست، نسبت داد.
استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و سموم آفت کش
این مورد خصوصا در کشت و پرورش گوجه فرهنگی و خیار صدق
می کند. به اعتراف خود کشاورزان، سموم آفت کش که برای گوجه فرنگی بکار می رود،
موجب از بین رفتن تمامی مارها، عقرب ها و سایر جانوران مزرعه می شود و بدون شک
قدری از آن سموم جذب گیاه شده و در نهایت وارد بدن مصرف کننده می شوند. لذا توصیه
می گردد که بجای گوجه فرنگی و رب آن، از رب انار، رب نارنج، آلوبخارا و فلفل قرمز
در خورش ها استفاده شود.
امواج روزافزون الکترومغناطیسی
امواج رادیویی، تلویزیونی، جاسوسی، موبایلی، اینترنتی و
غیره، همه و همه همچون غل های زنجیر بر دستان و پاهای انسان امروزی می مانند که
رهایی از آنها اگر نگوییم غیرممکن ولی بسیار دشوار می باشد. اما خوشبختانه خداوند
گیاهی خلق کرده که قادر است امواج الکترومغناطیسی را به خود جذب کند. نامش چیست؟
انواع کاکتوس ها خصوصا کاکتوس برگ پهن.
لذا توصیه می گردد که چند کاکتوس برگ پهن در محل زندگی کاشته و نگه داشته شود. در ضمن باید دانست که میوه کاکتوس برگ پهن، که گلابی وحشی یا خاردار نامیده می شود، سرشار از آنتی اکسیدان است و با خوردن آن، علاوه بر تنظیم قند و فشار خون، سرطان را از خود دور کرده ایم.
پلاستیک ها
هرچه بتوانیم از ظروف پلاستیکی کمتر استفاده کنیم، از
ابتلا به سرطان فاصله بیشتری گرفته ایم. توجه شود که از ظروف پلاستیکی برای
نگهداری مایعات و غذاهای گرم استفاده نشود و همچنین از نگهداری بطری های پلاستیکی
حاوی مایعات در فریزر جدا خودداری شود.
مطلب دیگر که بسیار حائز اهمیت است، در معرض نور خورشید قرار گرفتن بطری های حاوی نوشابه و آب معدنی در هنگام حمل و نقل آنها می باشد. چرا که نور خورشید سبب وارد شدن موادی سرطان زا از بطری پلاستیکی به نوشابه و آب معدنی می شود.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.
وقتی در یک روز سرد بیرون میروید، به احتمال زیاد بیشترین سرما را در انگشتهای دستتان حس میکنید. این طبیعی است؛ دستها و پاها کمی سردتر از سایر قسمتها هستند، چون بدن بیشترین حجم خون و گرما را ابتدا به اندام حیاتی میفرستند (قلب، مغز، و ریهها). اما اگر انگشتان شما حتی همیشه در دماهای گرمتر هم کمی احساس سرما میکنند، ممکن است علامتی از چیز دیگری باشد. در این مطلب چند دلیل رایج این اتفاق را برایتان توضیح می دهیم.
رایج ترین علل سردی انگشتان دست
پدیده رینود
این اختلال، دلیل رایج انگشتان سرد میباشد. (( رینود )) بیماری است که در آن
رگهای خونی انگشتان دست در واکنش به سرما یا استرس هیجانی، باریک میشوند. (و
البته گاهی انگشتان پا، گوشها و بینی) طی یک رویداد، انگشتان سفید شده و سپس آبی
میشوند و گویی خون بسیار کمی در این قسمت جریان دارد یا هیچ خونی جریان ندارد و
وقتی رگها باز شدند و جریان خون برگشت، انگشتها بهیکباره قرمز میشوند.
اغلب طی یک حمله، انگشتان سرد، بیحس، ضعیف یا دردناک هستند. در بیشتر موارد دلیل این بیماری ناشناخته است. خبر خوب اینکه پدیده رینود، بیشتر آزار دهنده است تا آسیبزننده. تغییراتی در سبک زندگی مانند پوشش گرمتر، پوشیدن دستکشهای کامل یا دستکشهای بیپنجه در محیط سرد (حتی هنگام بیرون آوردن غذا از یخچال، بسته به شدت واکنشهایی که دارید) و پرهیز از استرسهای هیجانی معمولاً برای کنترل این بیماری کافی میباشد.
بیماریهای خودایمنی
گاهی یک بیماری نهفته میتواند موجب بروز پدیده رینود باشد. (( لوپوس )) اختلالی
که در آن سیستم ایمنی به بافت خودش حمله میکند، (( اسکلودرما )) بیماری که منجر
به سخت شدن و زخم شدن بافتهای پیوندی میشود، (( آرتریت روماتوئید )) و سایر اختلالات
خودایمنی میتوانند موجب بروز رینود شوند.
بنابراین پزشکان دقیقاً مطمئن نیستند که چرا چنین ارتباطی وجود دارد. به این حالت (( رینود ثانویه )) گفته میشود. معمولاً اگر دلیل پنهانی وجود داشته باشد، سایر علائم ظاهر هستند. اگر ریشه بیماری تشخیص داده شده و تحت کنترل درآید، علائم رینود بهبود خواهند یافت.
کم کاری تیروئید
اگر اختلالی در کارکرد غده تیروئید وجود داشته باشد، داشتن انگشتان یخزده،
عجیب نیست. تیروئید در
واقع ترموستات بدن است. وقتی تیروئید کمکار باشد، بیشتر عملکردهای بدن کُند میشوند
و شما مکن است علائمی مانند خستگی، یبوست، اضافه وزن و احساس سرما در انگشتان را
داشته باشید. کمکاری تیروئید بیشتر در زنان و افراد بالای ۵۰
سال رایج است.
مشکلات گردش خون
این دلیلی است که بیشتر افراد آن را به انگشتان سرد ربط میدهند. گردش ضعیف خون
زمانی رخ میدهد که حجم خون غنی از اکسیژن و موادمغذی هنگام گردش در بدن کاهش مییابد؛
چه بهدلیل پمپاژ ضعیف قلب (مثلا در نارساییهای قلبی)، چه بهدلیل
انسدادهایی در جریان خون (مانند گرفتگیهای کلسترول در شاهرگهای بزرگتر یا
مجراهای کوچکتر) و یا به هر دلیل دیگری.
وقتی قلب نتواند خون کافی را در بدن به گردش درآورد، شما این نارسایی را بهصورت سرما، بیحسی و یا ضعف در دستها و پاهایتان احساس خواهید کرد زیرا این اندامها بیشترین فاصله را از قلب دارند.
کمخونی
کمخونی زمانی روی میدهد که بدن شما به اندازه کافی سلول قرمز نداشته باشد و
یا مقدار هموگلوبین خونتان کم باشد. کمخونی موجب کمبود اکسیژن در بدن شده و میتواند
منجر به سردی دستها گردد. بعضی از دلایل ممکن میتواند عدم مصرف آهن کافی در
تغذیه، ازدست دادن خون (بهخاطر عادات ماهیانههای شدید، جراحت، خونریزی گوارشی)
برخی سرطانها و اختلالات گوارشی (مانند بیماریهای شکمی و التهاب مزمن روده)
باشد.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.
منبع: نوآورد – مجله علم ورزش
احتمالاً شما افرادی را می شناسید که با توجه به تغذیه پر کالری و عدم فعالیت ورزشی باز هم لاغر هستند. یعنی هر مقدار که غذا بخورند وزنشان افزایش پیدا نمیکند! پس این افراد لاغر چگونه چاق شوند؟ با ما همراه شوید، تا در این خصوص تحقیقات انجام شده را بررسی کنیم.
افزایش وزن برای افراد لاغر بسیار سخت است
بسیاری از مطالعات در زمینه افزایش وزن و چگونه چاق شدن بر روی آزمودنی هایی انجام
شده اند که دارای افزایش وزن هستند. از یک زاویه متفاوت به چاقی نگاه کنید. یک
تحقیق طولی با عنوان چرا افراد لاغر چاق نمیشوند انجام شد. در این تحقیق افرادی
را انتخاب کردند که طبیعتاً لاغر بودند و آنها را با کالری دریافتی بالا تغذیه
کردند. آزمودنیها برنامه و حجم غذایی مصرفی در طول تحقیق را قبلاً در طول زندگی
تجربه نکرده بودند اما وزن آنها برای سالیان متمادی ثابت و بدون تغییر ماند.
به آزمودنیها گفته شد دو برابر برنامه غذایی سابق خود کالری دریافت کنند و به مدت چهار هفته هیچ گونه ورزشی انجام ندهند. کالری دریافتی هدف برای مردان ۵۰۰۰ کالری و برای بانوان کمی کمتر بود. هدف از انجام تحقیق یافتن این نکته بود: آیا با رژیم غذایی پر کالری افراد لاغر شروع به افزایش وزن می کنند یا خیر؟ منوی غذا نیز شامل غذاهای پرکالری فراوری و غذاهایی که باعث چاقی میشوند بود.
روش تحقیق، تغذیه بیش از حد نرمال آزمودنیها و بررسی تغییرات هورمونی که باعث چاقی افراد می شوند، بود. آزمودنیها باید ۲۵ درصد وزن بدن شان افزایش وزن پیدا میکردند. با گذشت روزهای تحقیق مشخص شد برخی افراد بدون توجه به مقدار کالری اضافی مصرفی در طول روز وزن آنها ثابت می ماند.
نتایج کسب شده از این تحقیق و تحقیات مشابه تأیید میکند افزایش وزن برای برخی افراد خیلی سخت و طاقت فرسا است. این نتایج دلایل ثابت ماندن وزن افراد را توضیح داده است.
علت چاق نشدن افراد لاغر چیست؟
· اشتها پایه و اساس ژنتیکی دارد. ژنتیک مانند تیپ بدنی: چه نوع تیپ بدنی دارید؟ اکتومرف، مزومرف یا اندومرف؟
· سن، وزن و رژیم غذایی مادر در طول دوران بارداری وزن کودک را تحت تأثیر قرار میدهند.
· عادتهای غذایی در طول دوران کودکی به دوران بزرگسالی انتقال می یابد.
· ذاتاً افراد لاغر از دریافت کالری اضافی اجتناب می کنند.
· افراد یک وزن طبیعی ثابت دارند.
· میزان متابولیسم پایه نقش اساسی و تأثیر گذار در مصرف انرژی دارد.
· احساس گرسنگی به تعداد سلولهای چربی وابسته است.
· تعداد سلولهای چربی میتوانند رشد کنند اما هیچ وقت از بین نمی روند.
امروزه بحث های زیادی در مورد اهمیت تعادل انرژی دریافتی و مصرفی انجام میشود اما باید پذیرفت برای اکثر افراد جامعه این نسبت رعایت نمیشود. به نظر میرسد مکانیزم حفظ وزن در برخی افراد نسبت به بقیه فعالتر و قویتر است.
تعداد سلول های چربی در بدن در طول دوره بزرگسالی ثابت میماند و در صورت افزایش کالری دریافتی شروع به بزرگ شدن و انباشت ذخیره چربی و انرژی میکنند. در صورت فعالیت و کاهش ذخایر چربی بدن این سلولهای چربی پیامهایی به مغز فرستاده و با ابراز احساس گرسنگی سعی در پر کردن دوباره ذخایر خود می کنند.
چند توصیه برای افزایش وزن افراد لاغر
افزایش کالری دریافتی
یکی از روشهای کابردی افزایش وزن
۲ برابر کردن رژیم غذایی و متعاقب آن کالری دریافتی است. برخی افراد لاغر به
اندازه رفع احساس گرسنگی غذا مصرف میکنند در حالیکه برای افزایش وزن این مقدار
کالری دریافتی کافی نیست.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.
منبع: نوآورد – مجله علم ورزش