اگر میخواهید کودکتان در زمینه تحصیلی عملکرد بهتری داشته باشد، بهتر است به تغذیه او توجه بیشتری کنید. برخی از غذاهای خاص به رشد و تقویت ذهن کودکان کمک میکنند. همچنین عملکرد مغز را بهبود میبخشند و به تقویت و تمرکز حافظه نیز کمک میکنند. مغز، نخستین عضوی است که مواد مغذی را جذب میکند. جسمهای در حال رشد، نیاز به انواع مواد مغذی دارند؛ ولی ده ماده غذایی زیر بیشترین تأثیر را در رشد و تقویت ذهن خواهند داشت.
10 ماده غذایی برای بهبود عملکرد مغز و حافظه کودکان
ماهی آزاد
ماهیهای پرچرب، مثل ماهی قزلآلا، منبع اصلی اسیدهای چرب امگا ۳، DHA و EPA هستند که هر دو برای رشد ذهنی کودکان
اهمیت زیادی دارند.
پژوهشها نشان میدهند، کسانی که در برنامه غذایی خود مقدار بیشتری از این اسیدهای چرب را گنجاندهاند، تیزتر و باهوشتر از سایرین هستند و در تستهای مربوط به مهارتهای ذهنی، امتیاز بیشتری گرفتهاند. ماهی تن، یکی دیگر از منابع خوب امگا ۳ است؛ همچنین سرشار از پروتئین میباشد؛ ولی به هر حال خوردن ماهی آزاد بیشتر توصیه میشود.
تخممرغ
تخم مرغ به خاطر پروتئین زیادش معروف است. سعی کنید در طول هفته یکبار به عنوان
شام تخممرغ به کودک خود بدهید و در بقیه موارد صبحها از این ماده غذایی ارزشمند
صبحانهای برای کودک خود تهیه کنید.
بادام زمینی
بادام زمینی و کره بادام زمینی، سرشار از ویتامین E و
یک آنتی اکسیدان قوی برای محافظت از اعصاب میباشند. سعی کنید از کره بادام زمینی
در ساندویچهایی که برای کودکتان تهیه میکنید، استفاده نمایید.
حبوبات
مغز ما نیاز به منبع ثابت و دائمی گلوکز دارد و حبوبات این منبع قدرتی را فراهم میکنند.
فیبرها در تنظیم ترشح گلوکز بدن نقش دارند. علاوه بر این، حبوبات حاوی مقدار زیادی
ویتامین B هستند که منبع
تغذیه سیستم عصبی میباشند؛ بنابراین سعی کنید از تمام حبوبات استفاده کنید.
انواع توتها
توت فرنگی، گیلاس، زغالاخته و شاهتوت مقدار زیادی آنتی اکسیدان و ویتامین C دارند که از سرطان جلوگیری میکنند.
توت فرنگی و زغال اخته در رشد ذهنی بسیار مؤثرند. دانههای ریز این توتها نیز
سرشار از چربیهای امگا3 هستند. شما میتوانید از توت فرنگی در کنار ماست، غلات،
سالاد و سبزیجات استفاده کنید.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.
بدون شک مصرف الکل قطعاً روزی به سیروز کبدی منتهی خواهد شد. این بیماری که کبد در آن به تدریج نابود می شود، به مواد غذایی مصرفی نیز وابسته است. خمیرها، نان ها، پنیرها و ... از جمله همین مواد محسوب می شوند.
برای این که کبد خود را از آسیب های یک چنین بیماری خطرناکی حفظ کنید، در ادامه چند نوع ماده غذایی را به شما معرفی می کنیم که در صورت ابتلا به سیروز، باید در مصرف آن ها جانب احتیاط را نگه دارید.
مواد غذایی مضر برای مبتلایان به سیروز کبدی
خمیرهایی که سرشار از چربی و روغن هستند
خمیرها، تلیت ها و کلاً تمام نان هایی که غنی از روغن و
نمک هستند، در این دسته، طبقه بندی می شوند. وقتی چربی زیادی وارد بدن می شود، کبد
وارد میدان می شود و در مواجهه با این زیاده روی، چربی ها را در سلول های خود
ذخیره می کند. انبارسازی چربی در سلول های کبدی، به نابودی سلول های آسیب دیده کبد
ختم خواهد شد.
شیرینی ها؛ قاتل سلول های کبدی
آن دسته از رژیم غذایی که سرشار از مواد قندی می باشند،
بر سلول های کبدی تأثیرات منفی می گذارند. کبدی که دچار سیروز شده است، وقتی تحت
تأثیر مواد قندی نیز قرار می گیرد، توان متعادل سازی قند خون را از دست می دهد و
در نتیجه فرد در معرض ابتلا به دیابت قرار می گیرد. به اعتقاد پزشکان باید مصرف
مواد قندی را به حداقل برسانیم، خصوصاً مواد قندی که سریع جذب می شوند. پس بهتر
است که تا حد امکان از مواد قندی کامل و کلاً مواد قندی که به آهستگی جذب می شوند،
استفاده کنیم.
نان های سفید که سرشار از مواد قندی هستند
مواد غذایی غنی شده، مثلاً موادی که با آرد سفید درست می
شوند، غالباً دارای مواد قندی بسیار بالایی هستند. هضم این گونه از مواد غذایی، با
بالا رفتن قند خون و نیز ترشح مقادیر قابل توجه انسولین همراه است. در این هنگام
کبد که با انبوه مواد قندی مواجه می شود، آن ها را در سلول های خود ذخیره می کند و
از آنجا که این سلول ها قبلاً تحت تأثیر سیروز کبدی ضعیف شده اند، نمی توانند قند
خون را در حال تعادل نگه دارند.
پنیرهای چرب، کبد را انباشته از چربی و روغن می کند
پنیرهای بسیار چرب و سفت برای کبد مضرند. بهتر است که به مصرف پنیرهای تازه روی
بیاورید. عکس العمل کبد در مقابل پنیرهای چرب، درست مثل گوشت های چرب و شیرینیجات
است. به این شکل که کبد این چربی مازاد را در سلول های خود ذخیره می کند و در نتیجه،
سلول های کبدی که تحت تأثیر سیروز کبدی آسیب دیده اند، ضعیف تر از قبل می شوند.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.
مادرانی که فرزندان خردسال دارند همواره با دو مشکل اساسی در تغذیه آنها مواجه هستند: از یک سو توجه به علاقه آنها به انواع اسنک و غذاهای به ظاهر خوشمزه اما در باطن بیکیفیت و از طرف دیگر سیستم ضعیف و نوپای هاضمه آنها. به همین دلیل غذاهای جذاب و سادهای که معمولا خوش آب و رنگ هستند میتوانند به خطری بالقوه برای سلامت کودکان دلبندتان تبدیل شوند. در مطلبی که پیش رو دارید وعدههای غذایی ساده، جذاب و خوش آب و رنگ و از همه مهمتر سالم به شما معرفی میشود.
مواد غذایی سالم و خوشمزه برای کودکان
غلات فرآوری شده
غلات دنیایی از ویتامین، کلسیم و فیبر هستند و به یاد داشته باشید که
یک ظرف مملو از آنها که با شیر و میوه همراه باشد آنچنان وعده غذایی نیروبخشی است
که برای استفاده به عنوان صبحانه باید به عنوان پیشنهادی پذیرفت. چنین ترکیبی میتواند
آغازی سالم برای یک روز سالم باشد.
پنیر
کودک خردسال شما به هر چیزی که برایش جذاب باشد نگاه میکند، حتی اگر
آن یک تکه پنیر باشد که با قالبهای آشپزی به شکل یک حیوان جنگلی در مقابلش گذاشته
شده است. انواع
پنیر دنیایی از پروتئین محسوب میشود که مصرف آن در صبح هنگام انرژی لازم برای
فعالیتهای بدنی خردسال را تا شب هنگام فراهم میکند. خلاقیت بیشتری به خرج داده
و برای حفظ سلامتی کودک از تکههای میوه که رنگهای
مختلفی دارند در کنار پنیر طرح دار استفاده کنید.
پاستا
این ماده غذایی دنیایی از کربوهیدرات در خود دارد و به دلیل آنکه در
اشکال مختلفی تولید میشود همواره برای کودک جذابیت دارد. بد نیست همیشه مقداری
پاستای آماده شده را در فریزر نگهداری کنید. زمانی که کودک برای خوردن یک میان
وعده راهی آشپزخانه میشود کمی از آن را در مایکروویو گرم کرده و همراه با چند تکه
مرغ پخته و سبزیجات و در نهایت سس گوجه فرنگی به او بدهید. او از خوردن لذت میبرد و
شما هم از خوردن او. یادتان باشد این وعده غذای در کمتر از ۲۰ دقیقه آماده میشود.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.
آهن نقش بسیار حیاتی در بیشتر عملکردهای بدن مانند حمل اکسیژن به تمامی سلولهای بدن دارد. به علاوه آهن به حفظ سلامت پوست، مو و ناخنها نیز کمک میکند. آهن بخش مهمی از پروتئین هموگلوبین را تشکیل داده که در حمل اکسیژن از ریه به سایر بخشهای بدن حیاتی و ضروری است.
زنان، به خصوص در طول سالهای باروری، بالاترین خطر ابتلا به کمبود آهن به دلیل از دست دادن خون در دوران قاعدگی را دارند. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها پیشنهاد میکنند که روزانه ۱۸ میلی گرم آهن برای زنان ۱۹ تا ۵۰ ساله و ۸ میلی گرم در روز برای مردان باید مصرف شود. از آنجایی که بیشتر افراد دارای کمبود آهن هستند شما باید به دنبال رفع و پیشگیری از آن باشید. در زیر ۵ نشانهی کمبود آهن را ذکر میکنیم.
منابع تامین آهن
آهن را میتوان از دو منبع متفاوت بدست آورد، گیاهان و حیوانات. منابع مبتنی بر
حیوانات حاوی آهن (( هم )) بوده و منایع گیاهی دارای آهن (( غیر هم )) هستند. با
اینکه آهن هم میتواند به آسانی توسط خون جذب گردد اما برخی از مطالعات انجام شده،
ارتباطی بین آهن هم و ابتلا به بیماری عروق کرونری قلبی را پیدا کردهاند. منابع
مبتنی بر گیاهان شامل غلات غنی شده، لوبیای سفید، شکلات تلخ، عدس ، اسفناج ، سویا
و نخود است.
چگونه بفهمیم کمبود آهن داریم؟
احساس خستگی مزمن و مداوم
در حالی که خستگی میتواند نشانهی بیماریهای
مختلف در بدن باشد ،اما بهتر است در اینگونه موارد سطح آهن خود را بررسی کنید زیرا
احساس خستگی یکی از علائم کمبود آهن در بدن است. بر اساس یافتههای موسسهی ملی
خون، ریه و قلب ، خستگی شایعترین علامت کمبود آهن است و به این خاطر رخ میدهد که
بدن نمیتواند اکسیژن را به خون حمل کند. اگر شما در خون خود اکسیژن کافی نداشته
باشید خیلی زود خسته خواهید شد. علاوه بر این، سلولهای قرمز خون در بدن ممکن است
هموگلوبین کمتری از حد نرمال و طبیعی داشته باشد و همین امر نیز موجب ایجاد خستگی
در بدن گردد.
ابتلای مکرر به بیماری ها
هنگامی که بدن با کمبود مواد مغذی روبرو میشود،
سیستم ایمنی به طور طبیعی ضعیفتر خواهد شد زیرا آنها مواد مورد نیاز برای مبارزه
با عفونتها را در اختیار ندارند. دکتر مور معتقد است که سلولهای قرمز خون به حمل
اکسیژن به طحال کمک میکنند. طحال یک موقعیت کلیدی برای مبارزه با عفونتهاست.
اگر بدن آهن کافی در اختیار نداشته باشد، نمیتواند جلوی عفونتها را بگیرد. همچنین سلولهای قرمز خون اکسیژن را به غدد لنفاوی حمل می کنند که شامل گلبولهای سفید مبارزه کننده با عفونت هستند. اگر کمبود آهن دارید، بدن شما گلبول سفید را به اندازهی کافی تولید نخواهد کرد و همین امر نیز موجب بیمار شدن شما میشود.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.
منبع: نوآورد – مجله سلامت
عینکی شدن هم دردسرهای خاص خودش را دارد، افراد دوست ندارند که همیشه عینک به چشم داشته باشند و دردسر جا گذاشتن عینک هم که داستان خودش را دارد.
· آیا واقعا استفاده از گوشی و چشم دوختن به صفحه موبایل میتواند باعث ضعف بینایی شود؟
· آیا راه فراری برای جلوگیری از ضعف بینایی وجود دارد؟
این سوالات را از دکتر مهدیخانلری، متخصص چشمپزشکی پرسیدهایم با ما همراه باشید تا نکات مهمی را درباره ضعف چشمانتان به شما بگوییم.
سندرم کامپیوتر چیست؟
سندرم دیدن کامپیوتر بهعلت استفاده طولانیمدت از کامپیوتر ایجاد میشود. زمانی
که به صفحه کامپیوتر چشم دوختهاید، پلک زدن کاهش پیدا میکند و چشم خشک میشود.
برای جلوگیری از ابتلا به این سندرم، به کودکانتان بیاموزید بهطور یکنواخت و
ساعات متوالی به کامپیوتر چشم ندوزند و بعد از یک ساعت استفاده از کامپیوتر و دیگر
ابزار دیجیتالی، 10 دقیقه چشمانشان را از صفحه بردارند و به نقاط دورتر نگاه کنند.
با رعایت این نکات میتوانید از آسیب چشم جلوگیری کنید. این سندرم چشمان شما را خسته میکند و باعث میشود تا چشمها دچار خستگی، سوزش و قرمزی شود. برخی افراد هم با علائم دوبینی و پرش ناگهانی چشم مواجه میشوند.
روش های پیشگیری از خشکی و خستگی چشم
نور صفحه نمایش را کم کنید
نور السیدی صفحه موبایل یا کامپیوتر را کم کنید تا چشمتان آسیب نبیند. نور
زیادی که از سمت کامپیوتر به چشم تابیده میشود، گرمای بیشتری را در چشم ساطع میکند
و تبخیر اشک چشم هم بیشتر شده و نتیجه آن هم خشکی چشم میشود. زاویهای که به سمت
کامپیوتر نگاه میکنید، بسیار اهمیت دارد؛ اگر از بالا نگاه کنید، چشمان کمتر باز
شده و کمتر هم خسته میشوند. خط نگاه به کامپیوتر نباید از 15درجه بیشتر باشد.
اگر مانیتور از خط نگاه بالاتر باشد، مجبور میشوید پلکتان را باز نگه دارید. حواستان به ارتفاع صندلی هم باشد؛ ارتفاع صندلی باید از مانیتور پایینتر باشد. این نکته اساسی را فراموش نکنید که حالت باز بودن چشم تبخیر چشم را بیشتر میکند و درنتیجه خشکی چشم هم بیشتر میشود.
از اشک مصنوعی استفاده کنید
اگر حسابدار یا اپراتور کامپیوتر هستید و مدام از
کامپیوتر استفاده میکنید، قطره مصنوعی بخرید و در چشمتان بریزید. قطرههای
مصنوعی یکبار مصرف هستند و میتوانید یک یا دو عدد از این قطرهها را در جیب یا
کیفتان قرار دهید و در صورت نیاز در چشمانتان بچکانید. استفاده از آنها هم
محدودیت ندارد، میتوانید هر دو یا سه ساعت یکبار، از این قطرهها استفاده کنید.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده می باشد.