کنجد؛ منبع فوقالعاده فیبر
باید بدانید که 60 میلی گرم کنجد پوست نکنده حاوی 4.3 گرم و همین میزان کنجد بو داده
حاوی 5.3 گرم فیبر میباشد. برای همین این دانه های ریز منبع فوقالعادهی فیبرهای
غذایی محسوب میشوند. مواد غذایی سرشار از فیبرها خطر ابتلا به سرطان کولون و سرطان پوست را کاهش میدهد،
اشتها را کنترل کرده و برای همین سیری طولانی مدتی ایجاد میکند. باید بدانید که دو
نوع فیبر وجود دارد: فیبرهای محلول در آب و فیبرهای غیر محلول در آب. هر دوی این فیبرها
برای بدن مفید هستند و کنجد حاوی این دو فیبر میباشد.
توجه داشته باشید که فیبرهای غیر محلول میتوانند با افزایش حجم مدفوع جلوی یبوست را بگیرد. فیبرهای محلول در آب نیز به پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی کمک زیادی میکنند. از این گذشته وجود این فیبرها در بدن باعث کنترل بیماری دیابت نوع دو میشود. به خاطر اینکه سرعت هضم و جذب قندهای موجود در مواد غذایی را کاهش میدهد. متخصصان توصیه میکنند که زنان بین 10 تا 50 ساله روزانه 28 گرم و مردان همین گروه سنی 38 گرم فیبر دریافت کنند.
منبعی غنی از ویتامین های
گروه B
دانه های بوداده کنجد منبع ویتامین B1
میباشد. مصرف دانه های خشک شدهی کنجد راهی برای تأمین نیازهای خانمها
و آقایان میباشد. ویتامین B1
که تیامین نیز نامیده میشود وظیفهی تولید انرژی از گلوسیدهای مصرفی
را بر عهده دارد. یعنی اینکه اگر احساس بیحالی میکنید و انرژی کم میآورید کنجد میل
کنید. از این گذشته ویتامین B1
برای مغز نیز مفید است.
فلفل دلمهای دارای فیبر فراوان
فلفل دلمهای سرشار از فیبر میباشد. بدن برخلاف پروتئین، کربوهیدرات و چربی نمیتواند
فیبر را هضم کند و در دستگاه گوارش با اتصال به چربیها و افزایش دفع آنها، موجب
کاهش فشارخون و کلسترول خون میگردد. همچنین موجب جذب آهستهتر قند خون میشود. در
نتیجه باعث میشود تا قند خون در حیطه نرمال ثابت بماند. از اثرات دیگر فیبر،
التیام التهابهای ایجادشده در قسمتهای مختلف بدن میباشد.
فیبرهای غذایی در معده حجیم شده و بخش زیادی از آن را اشغال میکنند برای همین هم سیری زودهنگام و البته طولانی مدتی ایجاد و پرخوری کاهش پیدا میکند. از این گذشته فیبرها باعث عبور راحت مدفوع از رودهها شده و با مشکل یبوست مقابله میکنند.
فلفل دلمهای سبز، سرشار از منیزیم
علت رنگ سبز این فلفل دلمهای، مقادیر فراوان کلروفیل در آن میباشد که در پیوند
با منیزیم است. منیزیم در بهبود حافظه و یادگیری اثرات زیادی دارد. همچنین منیزیم
در جهت کاهش فشارخون موثر است. مقادیر فراوان B6
و منیزیم موجود در فلفل دلمهای سبز، باعث کاهش اضطراب ناشی از سندرم پیش از
قاعدگی میشود و به منظور بهبود علائم این سندرم موثر میباشد. فلفل دلمهای سبز
ویتامین های فراوانی دارد که در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و محافظت سلولی اثر
دارند.
کاهش درد عضلانی
پژوهش ها صورت گرفته نشان می دهد
زنجبیل در مقابله با درد های عضلانی ناشی از ورزش موثر است. در یک مطالعه، مصرف
روزانه 2 گرم زنجبیل در یک دوره زمانی 11 روز، درد های عضلانی را در افرادی که
تمرینات مرتبط با آرنج انجام می دادند به شدت کاهش داد. تاثیر مصرف زنجبیل به صورت
سریع و فوری نیست، اما می تواند در مقابله با روند افزایش روز به روز و تدریجی درد
های عضلانی موثر باشد. باور دانشمندان بر این است که این اثر زنجبیل از خواص ضد
التهابی آن نشات می گیرد.
زنجبیل در خدمت لاغری
زنجبیل خواص ترموژنیک دارد؛ مواد غذایی
ترموژنیک به خوراکیهایی اطلاق میشود که دمای بدن را افزایش میدهند و در نتیجه سوخت
و ساز بدن را تحریک میکنند. به همین دلیل نیز به چربیسوزی کمک زیادی میکنند. زمانی
که متابولیسم بدن بالا باشد چربیهای بیشتری میسوزاند، کاری که فقط با رژیم گرفتن
امکانپذیر نخواهد بود.
علاوه بر این زنجبیل برای هضم غذا مفید است. به خاطر اینکه میتواند حرکات مواد غذایی را در معده و رودهی کوچک کنترل کند. زمانی که هضم غذا به راحتی و درستی انجام میگیرد میشود سادهتر لاغر شد. یعنی بدون تحمل دل درد، گاز معده یا نفخ و غیره.
محققان هلندی به این نتیجه رسیدهاند که زنجبیل متابولیسم بدن و روند سوخت و ساز چربیها را بالا میبرد. به عقیدهی این محققان زنجبیل احساس سیری طولانی مدتی ایجاد میکند و جلوی پُرخوری را میگیرد. نتایج بررسیها نشان میدهد که تأثیر ریزوم زنجبیل مشابه فلفل سیاه، چای سبز، چای سیاه، کافئین و کاپسایسین (یکی از ترکیبات موجود در فلفلها) میباشد. برای همین هم اثرات مثبتی در کاهش وزن دارد.
اگر احساس میکنید که این اواخر کمی چاق شدهاید و شکم و پهلوهایتان چربی آورده است زمان آن فرا رسیده تا سریع وارد عمل شوید و به فکر چربیزدایی از این مناطق باشید. در گام اول یادتان باشد که برای لاغری لازم است که به مدت چند روز چای زنجبیلی میل کنید. این چای مکمل مناسبی برای یک رژیم سالم است. علاوه بر این لازم است که مصرف چربی را کاهش دهید و تغذیهی مناسبی سرشار از سالاد، سبزیجات بخارپز، پروتئینهای سالم، فیبرهای غذایی و آب را دریابید.
فواید زنجبیل برای درمان بیماری ها
مقابله با ورم مفاصل و نقرس
تخریب ماهیچه ها و بافت ها، خشک شدن مایعاتی که
به تحرک مفاصل کمک می کنند و همینطور تجمع مواد سمی و اسیدی (مانند اسید اوریک) در
بدن ازجمله اثرات نامطلوب رادیکال های آزاد موجود در بدن هستند که مسوولیت بروز
نقرس و ورم مفاصل را برعهده دارند. توت فرنگی با داشتن گروهی از آنتی اکسیدان ها و
مواد سم زدا می تواند این خاطرات را برای همیشه از بدن شما دور نگه دارد.
سلامت چشم
ها
وجود رادیکال های آزاد و کمبود
برخی از مواد غذایی ویژه یکی از دلایل بروز مشکلات چشمی هستند. با بالارفتن سن و
کمبود این عناصر مهم غذایی، رادیکال های آزاد صدمات خودشان را شروع می کنند. به
طور مثال سبب خشکی چشم می شوند، به اعصاب بینایی آسیب می رسانند یا چشم را مستعد
ابتلا به عفونت می کنند. آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و
فلاونوئیدها که در توت فرنگی وجود دارند می توانند از وجود چنین صدماتی پیشگیری
کنند.
همان
طور که گفتیم این میوه در مقابله با بیماری های قلبی، آسم و سرطان، بسیار مفید
است، اما برای اهداف زیبایی-آرایشی هم می توانید از آن استفاده کنید. اگر زیر
چشمتان پف یا تیرگی دارد، توت فرنگی باعث از بین رفتن آن ها می شود. تأثیر ضد
التهابی و قدرت سفید کنندگی این میوه یک ترکیب عالی است. علاوه بر این، ویتامین C موجود در این میوه از بیماری
های چشمی مثل آب مروارید جلوگیری می کند.
مصرف توت فرنگی در بارداری
بیماری های قلبی و عروقی
تحقیقات بسیاری نشان داده است امگا-۳ موجود در دانه های کتان از طریق
مکانیسم هایی مانند اقدامات ضد التهابی و تنظیم نمودن ضربان قلب، به بهبود سیستم
قلبی عروقی کمک می کند. یکی از مهم ترین خواص تخم کتان، کاهش فشار خون می باشد. از
این رو خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. همچنین رژیم غذایی
حاوی دانه های کتان از سخت شدن و گرفتگی شریان ها جلوگیری می کند و از این رو موجب
حفظ سلامتی قلب می شود. امگا-۳ نقش
بسزایی در تنظیم ریتم قلب دارد و در درمان آریتمی (ضربان قلب نامنظم) و نارسایی
قلبی مفید است. پژوهشگران دانشگاه هاروارد مصرف روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری دانه کتان را به بیماران قلبی یا آنهایی
که زمینه ابتلا به ناراحتی های قلبی دارند، توصیه می کنند.
کتان و کلسترول
وجود امگا-3 برای تنظیم کلسترول خون لازم است. این
اسیدهای چرب میزان کلسترول خوب خون را افزایش میدهند و حالت ارتجاعی رگهای خونی
و جریان خون را بالا میبرند. دانه کتان یکی از مفید ترین منابع امگا-3 به شمار می
رود. مصرف تخم کتان موجب کاهش سطح کلسترول با چربی بد در خون می شود. محققان معتقدند گنجاندن
دانه کتان در برنامه غذایی روزانه افراد بزرگسال می تواند شانس ابتلا به گرفتگی
عروق یا آترواسکلروز را در آنها تا ۷۵ درصد کاهش بدهد. محققان با تحقیقی که روی بیش از ۱۰۰ خانم یائسه انجام دادند، به این نتیجه
رسیدند درصد ابتلا به بیماری پرفشاری خون و ناراحتی های قلبی در خانم هایی که به
مدت یک سال، روزی ۴
قاشق غذاخوری دانه کتان خام مصرف می کردند، بسیار پایین و ناچیز بود.