کلسترول خون
مصرف خرمالو با کاهش سطح کلسترول خون در ارتباط است.
دانشمندان در یک مطالعه بر روی موش ها متوجه شدند که مصرف خرمالو توسط موش ها در
یک دوره زمانی 9 هفته ای، سطح کلسترول و سایر چربی های مضر خون را کاهش می دهد. علاوه بر این، یک مطالعه انسانی مشابه نیز
کاهش سطح کلسترول بد ناشی از مصرف خرمالو را نشان داد.
کاهش کلسترول
LDL می تواند با کاهش خطر بیماری های قلبی مرتبط باشد.
آیا دیابتیها نباید از این میوه مصرف کنند؟
خرمالو یک میوهی شیرین و حاوی قند است. برای همین زیادهروی در مصرف آن برای
دیابتیها خوب نیست. اما معنی حرفمان این نیست که دیابتیها نباید لب به این میوه
بزنند. اگر بیماری قند دارید میتوانید روزانه یک عدد خرمالوی متوسط میل کنید. اما
بیش از این برایتان خوب نیست. افراد معمولی که نگران اضافهوزن نیستند میتوانند
روزانه دو تا سه عدد از این میوه میل کنند.
برای مقابله با سرماخوردگی خرمالو را دریابید
اگر در این روزهای خنک پاییزی از علائم سرماخوردگی رنج میبرید، به خرمالو توجه
ویژه کنید؛ زیرا دارای مقادیر فراوانی ویتامین C است؛
و 21 درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را
تامین میکند؛ که علاوه بر کنترل سرماخوردگی، برای غشاهای موکوسی، راههای تنفسی و
جلوگیری از سرطان دهان و شش مناسب میباشد. همچنین خرمالو 55 درصد نیاز روزانه به
ویتامین A را تامین میکند
و به علت سرشار بودن از ویتامین A برای تقویت
سیستم ایمنی مناسب است.
تاثیر خرمالو در درمان بیماری ها
خواص روغن نارگیل در مقابله با عفونت ها
حدود ۵۰%
از اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل، اسید لوریک ۱۲ کربنه است. همچنین گوارش آنزیمی روغن نارگیل سبب شکل
گیری مونوگلیسیریدی به نام مونولورین می شود. اسید لوریک و مونولورین هر دو
توانایی از بین بردن عوامل بیماری زا نظیر باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها را
دارند. از این رو روغن نارگیل درمقابل بسیاری از عفونت ها نیز موثر است.
طبق تحقیقات انجام گرفته، روغن نارگیل ویروس هایی که موجب آنفولانزا، سرخک، هپاتیت، تبخال، سارس و از این قبیل می شود را از بین می برد. همچنین باکتری که موجب ایجاد زخم معده، عفونت های گلو، عفونت های مجرای ادرار، ذات الریه، و سوزاک می شود را نیز از بین می برد. روغن نارگیل بر قارچ ها و مخمرهایی که کاندیدیاز، عفونت قارچی، مرض قارچی انگشتان، برفک، و از این قبیل را ایجاد می کند نیز موثر است.
خواص روغن نارگیل در کاهش تشنج
رژیم غذایی کتوژنیک، مبتنی بر مصرف مقادیر بسیار کم کربوهیدرات و مقادیر بسیار
زیاد چربی، در سال های اخیر به منظور درمان اختلالات مختلف مورد مطالعه و بررسی
قرار گرفته است. این رژیم غذایی منجر به افزایش شدید غلظت کتون در خون می شود.
این نوع رژیم برای افرادی که از بیماری صرع رنج میبرند تجویز میشود تا میزان کتونهای خون آن ها افزایش یابد. تری گلیسیریدهای دارای زنجیره ی متوسط موجود در روغن نارگیل به سمت کبد رفته و تبدیل به کتون میشوند که برای مقابله با حملات صرع مفید است. این رژیم غذایی می تواند نرخ تشنج را در کودکان مبتلا به صرع به میزان چشمگیری کاهش دهد، حتی کودکانی که مصرف داروهای گوناگون نیز موجب بهبود وضعیت آنها نشده باشد.
قدرت دارچین در سوزاندن چربی ها
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف دارچین، سوختوساز
(متابولیسم) بدن را بهبود بخشیده و افزایش میدهد. یافتههای حاصل شده از این
تحقیقات نشان میدهند که مصرف روزانه یکچهارم قاشق چایخوری از این ادویه، سوخت و
ساز (متابولیسم) بدن را تا 20 بار فراتر از توانایی طبیعی بدن افزایش میدهد و به
بدن اجازه میدهد تا چربی و کالریهای ذخیره شده را با سرعت بیشتر و کارآمدی بهتری
بسوزاند. در حقیقت، هنگامی که سوخت و ساز (متابولیسم) بدن افزایش مییابد، بدن این
توانایی را پیدا میکند که برای انرژی خود از چربی ذخیره شده در سلولها استفاده
کند. اگر بدن افراد دارای رژیم، از سوخت و ساز (متابولیسم) پایینی برخوردار باشد،
بدن آنها نمیتواند چربی ذخیره شده را بسوزاند، در نتیجه وزن آنها افزایش یافته یا
به عبارتی وزنی از دست نمیدهند.
براساس مطالعات، هنگامی که دارچین را با غذا مصرف کنیم
نهبهصورت جداگانه، به بدن کمک میکند تا قند ذخیره شده را بهتر و کارآمدتر
بسوزاند و در نتیجه این کار، سطوح قند خون کاهش مییابد. با کاهش یافتن سطوح قند
خون، بدن میتواند سطوح انرژی، میل به غذا و سیگنالهای گرسنگی خود را تنظیم کند.
علاوه بر این، تمایل بدن برای ذخیره چربی را نیز کاهش میدهد. با فوایدی که به
خاطر افزایش سوختوساز (متابولیسم) و تعادل قند خون نصیب بدن میشود، دارچین در
نهایت به سلولهای چربی درون بدن کمک میکند تا نسبت به سطح انسولین خون پاسخده و
دارای عکسالعملی سریع باشد. و نتیجه این پاسخدهی فوایدی است که از سوزاندن چربی
و کاهش وزن به دست میآید.
کاهش تری گلیسیرید
کاتچین موجود در چای سبز، فعالیت آنزیم لیپاز
را که مسئول هضم چربی ها در لوزالمعده می باشد مهار می کند، در نتیجه، شکستن چربی
با سرعت بسیار کمی صورت گرفته و چربی خون با سرعت کمی بالا می رود. با
توجه به این که افزایش تری گلیسیرید خون بعد از مصرف هر وعده غذایی یک عامل خطر در
بروز بیماری قلبی است ، مصرف چای سبز در بین وعده های غذایی روشی مناسب جهت کاهش
تری گلیسیرید خون است.
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف چای سبز برای سلامت قلب افرادی که دارای تری گلیسیرید بالا هستند بسیار مفید میباشد. آزمایشات نشان می دهند کاتچین های موجود در چای سبز که با میزان مصرف نسبت مستقیم دارد مانع از فعالیت لیپاز پانکراس میشود در نتیجه این عملیات، سرعت شکستن چربی ها و تبدیل آنها به تری گلیسیرید و هم چنین افزایش تری گلیسیرید در خون بسیار آهسته صورت میگیرد. با توجه به اینکه افرایش تری گلیسیرید بعد از خوردن غذا یکی از مشخصههای بیماری گرفتگی رگ هاست، نوشیدن ۲ فنجان چای سبز همراه با غذا، بسیار مفید میباشد.
در ژاپن طی مطالعاتی جداگانه بر روی چای سبز به این نتیجه رسیدند که افرادی که ۵ فنجان و یا بیشتر از ۵ فنجان در روز چای سبز مینوشند ۱۶٪ احتمال ریسک ابتلاء به گرفتگی رگها در آنها کمتر است. میزان وجود رادیکالهای آزاد در رگها، کلید ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی میباشد. آخرین تحقیقات نشان دادهاند که کاتچین های موجود در چای سبز مانع از درگیر شدن آنزیم ها در تولید رادیکال های آزاد موجود در رگها میگردد. مشاهده شده است که چای سبز به وسیله کاهش کلسترول بد (LDL)، تری گلیسیرید و لیپید پروکساید رادیکال های آزادی که باعث تخریب کلسترول بد و چربی ها میشود و فیبرینوژن پروتئینی که در خون وجود دارد و باعث لخته شدن خون میشود ریسک ابتلاء به گرفتگی رگها را کاهش میدهد و باعث میشود میزان کلسترول خوب بیشتر از کلسترول بد در بدن باشد.
حفاظت در مقابل انواع سرطان
فلونوئیدها حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام کاتچینها هستند. یکی از قویترین گونه های کاتچینها در چای سبز یافت میشود. بر اساس مطالعاتی که سابقا صورت گرفته بود، چای سبز بر روی یک سری مولکولهای عصبی تاثیر گذاشته، رشد و گسترش سلولهای سرطانی را متوقف میکند. هم چنین موجب توقف خونرسانی به سلولهای سرطانی میشود.
این ترکیب ها نوعی آنتی اکسیدان محسوب می شوند. آنتی اکسیدان قابلیت مبارزه با سلولهای سرطانی را داراست. این ترکیب می تواند از رشد سلول ها و تومورهای سرطانی جلوگیری کند. میزان شیوع سرطان هایی چون پستان، کولون، پوست، پانکراس و معده در بین افرادی که چای سبز می نوشند بسیار کمتر است. تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که افرادی که روزانه چای سبز می نوشند خطر ابتلا به سرطان خود را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهند. چای سبز از ابتلاء به بیماریهای ذیل جلوگیری میکند:
· سرطان پروستات
· سرطان سینه
· سرطان تخمدان
· تومور مغزی در کودکان
· سرطان کیسه صفرا و مجاری صفراوی
· سرطان روده بزرگ
· سرطان ریه
· سرطان مثانه
خواص درمانی شگفت انگیز چای سبز
خیار برای مقابله با بوی بد دهان و مراقبت از دندانها
یک حلقه خیار را به سقف دهانتان چسبانده و به مدت سی ثانیه با زبانتان نگه دارید. نگه
داشتن خیار به مدت 30 ثانیه باعث از بین رفتن بسیاری از باکتری های عامل بوی بد
دهان می شود. این باکتریها
به وسیله ترکیبات فیتوشیمیک موجود در خیار نابود می شوند. آب خیار هم برای افرادی
که از مشکلات مربوط به لثه و دندانها رنج میبرند مفید است. خیار منبع فوقالعادهی
فیبرهای غذایی است که این فیبرها هم برای حفظ سلامت دهان و دندان موثر است.
خیار برای لاغری و هضم غذا
مقدار بالای آب (95% حجم خیار را آب تشکیل می دهد) و مواد معدنی و همچنین کالری کم
خیار (هر 100 گرم خیار تنها 13 کالری دارد که جز کم کالری ترین خوراکی ها محسوب می
شود) آن را برای رژیم های لاغری مناسب ساخته است. همچنین مقدار قابل توجهی فیبر
دارد که در افزایش احساس سیری نقش داشته، جذب ریز مغذی ها را تسهیل کرده و برای
بهبود روند هضم غذا و دفع مواد زائد جمع شده در روده ها بسیار لازم است. علاوه بر
این خواص مدر و ضدالتهاب خیار به کاهش احتباس آب در بافت های بدن کمک می کند تا
تورم کاهش یابد و کاهش وزن تسهیل شود. بنابراین سعی کنید هر روز خیار را در برنامه
غذایی خود بگنجانید.